[]

İnternetimi naklettim, taahhüt edilen hız verilmiyor. Başına gelen var mı?

Selam,
Geçtiğimiz hafta bir il merkezinden, başka bir ilin ilçesine internetimi naklettirdim.
İl merkezindeyken VDSL vardı ve paketim 16mbit'i. Tabi 16'yı görmüyordu ama 14mbit filan alıyordum.
İlçede ise ADSL var ve şu an hızım 6-7mbit, 8'i görmüyor bile. en azından 10-12mbit almalıyım ADSL olsa bile düşünüyorum.

Çağrı merkezini arayacağım ama başına gelen varsa neler yaptığınızı, sonuçta neler olduğunu anlatırsanız bir fikrim olur.

 
Muhtemelen altyapı nedeniyle iyi bir hız gelmiyor. Mutlaka ara çağrı merkezini. Bazen hat değişikliği yapabiliyorlar. Başıma gelmişti yıllar önce.

Yalnız tarifeni bir kontrol de et. Eğer "16 MBit'e Kadar" gibiyse sana "6-7 MBit ortalamanın üstünde. Sorun yok." diye cevap vereceklerdir. Boşuna sinirlenme, şimdiden uyarayım.
  • himmet dayi  (16.06.21 20:36:30) 
şu kadar hız alırsınız diyen sadece 1 firma var diye biliyorum. diğer firmaların tamamı xx'e kadar hız alırsınız der. bu nedenle bir şekilde işin içinden çıkabilirler. ben 4-5 sene önce eski bir binada otururken benzer bir sorun yaşamıştım. 2 günde 1 arayıp taciz ettim, şikayet kayıtları oluşturdum ve sonunda 14-15 megabitleri görmüştüm. sanırım gelip kablolarla ilgili bir değişiklik yapmışlardı tam hatırlamıyorum. benzer bir yol izleyebilirsiniz. twitter'dan da sıkıştırın mutlaka.


  • golgi aygıtı  (16.06.21 21:45:54) 
Bu bir şey mi.. vodafone da neler oluyor. Çözüm yok


  • OrangeYellow  (17.06.21 05:24:19) 
Taşınma durumunda taşınacağın yerde şu anda kullandığın internet altyapısı yoksa mevcut tarifeni iptal etme hakkın oluyor. Adsl olayına bulaşma. Arkadaşların dediği gibi vdsl’e geç.


  • silah taciri  (17.06.21 07:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.