[]

Kredi Kartı Limitinin Yüksek Olması Kredi Notunu Olumsuz Mu Etkiliyor?

Merhaba,

Aşağıdaki linkte tam olarak böyle bir bilgi gördüm ama ne kadar doğrudur bu?
Bir başka sitede de limit doluluk oranı etkiler diyor yani bu bilginim tam tersi oluyor?

Bahsettiğimiz konu tabii ki yüksek limitli kredi kartı alıp düzensiz veya asgari ödeme yapmak değil, ödemelerin düzenli yapılması ve borç olmaması durumumda bile kredi kartı limitinin yüksek olması kredi notu için negatif bir etken olabilir mi? Limit/kullanım oranı etkiliyor olabilir mi, mesela;

50 bin TL kart limiti olup her ay 5 bin TL harcayıp düzenli ödemekle
50 bin TL kart limiti olup her ay 30 bin TL harcayıp düzenli ödemek arasında kredi notuna etki bakımından fark var mıdır? Kullanmadığımız limitleri azaltmalı mıyız?

www.milliyet.com.tr

“Kredi kartı limitleri gerek kredi limitini gerek mevcut borçlanma potansiyelini etkilemesi sebebi ile kredi skorunu etkiler. Yüksek limitli kredi kartına sahip olmak, bankalar nezdinde daha fazla riske girebilme potansiyeli olarak değerlendirilir ve kredi skorunu olumsuz etkiler.“

 
seyler.eksisozluk.com

yükseltme için şöyle bir şey var.

normalde toplam bir limitiniz var. örn; bana 300bin yazılmış ama 250bin blokeli esnaf kefalet kredisinden ötürü. birkaç kartım vardı ve iptal ettim. sadece enpara kredi kartı var. o da 50bine çekti. başka bir banka ticari kart vermek istedi ama limitiniz yok diyerek vermedi.

yani benim kredim bitecek ya da enparayı kapatıp diğer ticari kartı alacağım. mesele total limit. o limit içinde gezeceksiniz.
  • phonex  (16.06.21 20:00:44) 
Limitin yuksek olmasi kredi notunu olumsuz etkilemez. Limitin tamamini kullanmak olumsuz etki eder, %30'u bos olmasi iyi olur. Limitin yuksek olmasi sadece alabileceginiz kullanabileceginiz toplam kredi limitinizi etkiler. Ornekte verdiginiz iki kart icin kredi notu acisindan bir fark olmaz. Kredi limitinizi dusurmek kredi notunuzu etkilemezken limit arttirimina gitmek kisa sure icin risk olarak gorundugu icin olumsuz etki yaratabilir.


  • tahtakafa  (16.06.21 22:22:12) 
Herkesin mevcut dönemde bir kredi limiti vardır. Bu kredi limitini ister kredi kartı, ister ek hesap, istersen ihtiyaç kredisi olarak kullanabilirsin. İstersen bunu tek bir kalemde kullanırsın ama diğer kalemlerde kullanamazsın. Mesela benim 50.000 kredi limitim olsun. 20.000 ihtiyaç kredisi kullandım, 20.000 kredi kartı kullandım. Ek hesap olarak 10.000’i geçemem.


  • silah taciri  (16.06.21 22:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.