[]

kedisi olanlar merhaba

merhabaa,

1- kedinizi parka-sahile yürüyüşe çıkarıyor musunuz?

2- iki tane kedisi olanlar, onları nasıl taşıyorsunuz? araba yok bende. bir tane sırt çantası var bir tane de el çantası. kedi taşıma çantaları yani. ama böyle de ağır oluyor biri elde biri sırtta. ikisinin de sığabileceği bir sırt çantası olsa keşke.

3- kedinin aşıları yapılmadıysa parka çıkarılmaz değil mi?

4- kedinize/kedilerinize benden selamlar :)

teşekkürler

 
1. bahçeye bile çıkartmıyorum, ev kedisi hepsi.

2. eğer çok iri değillerse belki büyükçe tekerlekli valiz gibi olanlardan biri işinize yarayabilir ama yine de ikisi birden sığar mı bilemiyorum.

3. kedilerin aşıları yapılsa da parka çıkartılmamalılar çünkü aşısı olmayan çok fazla kedi hastalığı var ve sokak kedileriyle muhatap olmak hastalık riskini aşırı arttıran bir şey.
sokak kedisine burun buruna oynamasalar, yaklaşmaları ya da aynı ortamda bulunmaları bile risk.
dikkat bile etseniz yanına gelen sokak kedisini anında uzaklaştıramayabilirsiniz.
özellikle fip konusu çok fazla riskli.

4. teşekkür ederiz :)
  • blatta hiberna  (16.06.21 16:19:28 ~ 16:20:40) 
Selam

1- Çıkartmıyorum ( evi pire bassın istemiyorum )
2- Bilmiyorum
3- Ben çıkarmam
4- Eyvallah :)
  • paramolacak  (16.06.21 16:26:20) 
biz dışarı çıkarmıyoruz. bir iki kere denedik ama korktu. belki alışabilirdi ama evde mutlu duruyor, dışarıya pek ilgisi yok camdan bakmak haricinde. ev kedisine dışarısı korkutucu geliyor sanırım. iç dış parazit aşısı yoksa çıkarılması tehlikeli olur.


  • elorelia  (16.06.21 16:40:46) 
teşekkürlerr.

başka kedilerle temas etmesini engellerim. sadece parkta serdiğim bir örtü üzerinde hayvanlar temiz hava alsınlar istiyorum. yine kucağımda da gezdiririm ama kaçmasınlar diye de göğüs tasması aldım işte. youtube'da falan kedisiyle bisikletle gezen birini görmüştüm. kedisiyle kamp yapanlar da var. öyle çok kirlenmesine izin vermeden, başka hayvanlarla muhattap etmeden biraz neşelensinler istiyorum sadece. :))
  • batlegolas  (16.06.21 16:42:06) 
1- dışarı çıkartmıyoruz.
2- bir oğlumuz arabadan korktuğu için mecburen yakındaki veterinere götürüyoruz. İkisini aynı anda götürmek zorunda kalırsak iki kutu taşıyoruz evet ağır oluyor ama mecbur.
3- aşısızsa dışarı çıkmamalı tabi. Aşılıysa da çok sosyalleşmemeli fip diye bir şey var aman diyim.
4- şu an birbirlerini boğmakla meşguller selamınızı ileteceğim:)
  • suicides underground  (16.06.21 16:47:23) 
kediler kendi bildiği alanında mutlu olan hayvanlar. Dışarda dolaşmaya çıkarmak çok anlamlı değil ve hayvan için de bir stres kaynağı. Ya bahçe/mahalle kedisidir ve kendi bölgesinde dolaşır ve eve gelip yemeğini yer ya da ev kedisidir evde oturur. Biz tatile giderken ailemin yanına bırakmaktan bile imtina ediyoruz çünkü hayvan için yer değişikliği kolay bir şey değil.


  • chavezding  (16.06.21 17:25:28) 
1. Hayır, asla.
2. Yani ben araçla götürüyorum. Ama arabam yokken kedi taşıma çantam vardı, omuza asılan. Uslu olanı ona koyuyordum, oğlanı da normal taşıma kutusuna koyuyordum. Biraz ağır oluyo ama idare ediyordu. Veterinerimiz uzakta olsa öyle götüremezdim ama.
www.hepsiburada.com
3. Çıkarılmaz.
4. Miyavları var onların da.
  • buff  (16.06.21 17:36:01 ~ 18:10:26) 
1- hayır.
2- arabam olduğu için çantayla taşıyorum. sizin için şöyle birşey çözüm olabilir. biraz tuzlu ama seçim sizin : www.amazon.com

3- hastalık kapar. aşağıdaki arkadaşların hepsine katılıyorum.

4- teşekkür ediyorlar.
  • false pretension  (16.06.21 18:16:45) 
ilk kedim siyam kedisiydi kocamandı köpek gibiydi . onu 2 ya da 3 yaşındayken sahiplenmiştim . tüm bedenini kaplayan tasmalardan almıştım , gezmeyi çok seviyordu beraber taksim'e bile gider gezerdik. yorulunca sırt çantama koyuyordum kafasını çıkarıp etrafa baka baka oturuyordu . hiç korkmuyor kaçayım gideyim demiyordu. hatta otobüs ile istanbul izmir arası bile gittik geldik 2 defa .bu gezmelerden sonra tek sorun pire olayı.
şimdiki kedim scottish fold ve evimde doğdu. veterinere giderken dönerken bile çirkin çirkin bağırıyor. sokakta kucağıma alırsam kalp krizi geçirecek gibi kalbi çarpıyor. onunla gezmeyi asla düşünemem.

  • devilone  (17.06.21 09:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.