[]

kardiyo koşu

sürekli masa başındayım. Fitness yapıyorum ama kardiyo için bir şey yapmıyorum. Sağlıksız sanirim bu durum. Kardiyo için ne yapabilirim? 4 gün fitness yapan biri nasil koşmalı? Ağırlığı evde çalışıyorum bu arada. Kaç gün ve kaç saat koşmalıyım? yerine ip atlama olur mu? Geçen yerimde zıpladım dizimden aşağısı çok kötü ağrıdı. Squat gibi çalıştırıyor sanırım bacakları.

Koşacağım park yakın değil pek. Yürüyerek 20 dk. Git gel 40 dk fazladan yürümem gerek.

Bir de saat kaçta koşayım? Sabah 6 7 gibi mi aksam 6 7 gibi mi?

Kalp durumu için bir doktora görünmem gerekir mi?

 
ip atlama olur şahane youtube kanalları var, jump rope dudes kanalından başlayıp diğerlerini de sen bulursun


  • freebird5406_2  (16.06.21 11:51:14) 
hiit kardiyo

www.youtube.com
  • vogojin  (16.06.21 11:58:31) 
kardiyo yapmak zorunda değilsiniz düzenli egzersiz yapmak aslında daha önemli. hiit/tabata vb egzersizler için de uygun programı seçmeli ve çok yoğun yapmamalısınız. dediğiniz gibi dizlerinize çok yük biner

ben fitekrandaki rehberleri takip ediyorum. 2 yıldır evde düzenli egzersiz yapıyorum ağırlık antrenmanı sonrasında tabata yapıyorum ertesi gün sadece kardiyo yapıyorum mesela. arka arkaya ağırlık-hiit yapmıyorum her şeyden biraz bence en iyisi sıkıcı da olmuyor.

www.fitekran.com

youtube: heather robertson tavsiye ederim
  • windymimas  (16.06.21 13:43:48) 
hiit tarzı çalışmak kalp sağlığı için aslında yararlı değil. Uzun vadede kalbi bu kadar zorlamak doğru değil diye söylüyor doktorlar. Hiit belli bir amaç uğruna yapılmalı ve sonra bırakılmalı, normal spor olarak yapılmamalı.

Çünkü hiit ile nabzın 180 - 120 arasında git gel yapacak. Ama kalbe yararlı olan kişiye göre değişmekle beraber atıyorum 140 ın üzerinde tutman. ve bunu haftalık 120 dk civarında yapman. Kalp atışını 180 - 190 bandına vurdurman kalbine yarar sağlamıyor, aksine zarar veriyor.

Hiit daha çok yağ yaktığı için insanlar bunu tercih ediyor. Ama zayıflamak için yapılan spor ile kalp sağlığı için yapılan spor karıştırılmamalı.

Ben sabah yaparım kardiyomu, akşam eforlu sporlar uyku - uyanıklık sistemine zarar verebiliyor bu nedenle uyku problemlerine neden olabiliyor. Akşamları daha çok esneme- yoga falan yapılır.

Ben sizin yerinizde olsam 20 dk gider, 25 dk koşar, 20 dk dönerim.
  • zimbirik  (16.06.21 14:01:32 ~ 14:03:52) 
merdiven çıkmanı tavsiye ederim. zaman geçtikçe ağırlıkla çıkarsın.


  • diffarentiationation  (16.06.21 14:29:48) 
Akşamları ağırlık çalışıyordum aslında sabah koşsam zararı olur mu? Rüzgarın nasıl bir zararı var?


  • black mamba  (16.06.21 17:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.