[]

hpv aşısı

aşı işine girmişken bunu da aradan çıkarmak lazım. şimdi ben bi devlet hastanesine gidip hpv aşısı olmak istiyorum deyip çat diye olabiliyor muyum bunu? doz takibini de ben yapıyorumdur heralde? bilgisi olan var mı?




 
  • freebird5406_2  (15.06.21 18:55:05) 
Aşıyı özel olarak sizin almanız gerekiyor. Her eczanede de bulunmuyor. Ücretini ödeyip getirtmeniz lazım. Ben yaptırdığımda 3’lüsü vardı. Her doz 400 tl’ye yakın bir şeydi. Şimdi sanırım 9’lusu var. Onu bir araştırın. Son çıkanı olmanız daha iyi.


  • ruhen hastayim ben  (15.06.21 18:55:39) 
Hpv aşısı piyasada gardasil var sadece. Gardasilin 4 tipe karşı koruyucu ve 9 tipe karşı koruyucu olanı var. 9lu tr’de ruhsatlı olmasına rağmen piyasada satışı yok. Boşuna aramayın, inanın ben yeterince araştırdım :D
4lüsü zaten gayet iyi koruyor yaklaşık %80 hastalık yapan o 4 tip zaten. Tanesi 690 küsür, zam geldi epey. Her sene artıyor ama tr’de yurtdışına göre bile ucuz. 3 doz olucaksınız. 0,2,6 aylar şeklinde ve eczaneden satın almanız lazım. Soğuk dolaplarda saklıyorlar, ona göre bir gün önceden arayın istetsinler depodan. Eczacı kendi yapabilir yapıyorsa eğer, zaten zor bir olay değil kas içi aşılar. Onun dışında önceden hastaneden randevu alıp aşıyla hastaneye gidiliyor diye biliyorum.
not: sağlıkçıyım. Vizyonunuzu tebrik ederim, ben de geçen ay oldum :)
  • helena  (15.06.21 19:01:48 ~ 19:06:18) 
canım ülkem yine kudretini gösterdi. hadi parasını yine biz verelim de daha etkili olan aşının olmaması çok saçma ya. vasatland...


  • levybroo  (15.06.21 19:05:23) 
Gardasil 9 turkiye’de yok, yurtdisinda 100-130€ arasinda fiyati.
Gardasil’in ilk jenerasyonu var turkiye’de, o da pahali. Bu arada covid asisi olduktan sonra biraz bekleyin, 2-4 hafta sonra olun en erken. (ABde iki farkli asi arasinda en az 2 hafta biraktiriyorlar)

  • kuehles blondes  (15.06.21 19:33:04) 
bu aşıyı yanılmıyorsam belli bir yaşa kadar yapılıyor. Doktordan bilgi alın derim önden.


  • anten  (16.06.21 01:00:48) 
aşı için konuşuyorum, aşının mantığı gereği zaten hpv virüsüne yakalanmak istemeyenlere, yani koruma amaçlı yapılıyor. ama hali hazırda virüslü birine de yapılır mı bilmiyorum. heralde yapılıyordur sonuçta bir sürü virüs tipi varmış, birine yakalananı da en azından diğerlerinden korur heralde. internetten araştırabilirsiniz, ben de okuduğum kadarını biliyorum, uzman değilim kesinlikle. Twitter'da biri bahsedince gördüm, öyle bilinçlendim biraz. 12 13 yaşında çocuklardan 45 yaşına kadar (bazı yerlerde kadınlarda yaş sınırı yok vs yazıyor, o kısmı bilemiyorum artık) herkesin aşı olması gerektiği tavsiye ediliyor. kadınlarda rahim ağzı kanseri ve bazı genital hastalıkları, erkeklerde anal kanser ve yine bazı genital hastalıkları önlüyormuş. üstelik sadece cinsel yolla değil, tensel temas ve tuvalet vb ortak kullanım alanlarından bulaşması da düşük ihtimalse de mümkünmüş. aşı olup her ihtimali mümkün mertebe azaltmak lazım. keşke herkese ücretsiz uygulansa ama şu an için paralıymış.

ek: bizce en belirgin belirtisi diye bir şey yok, zaten ben kendi adıma sağlıkçı değilim. bu duyuru aşı ile ilgili. hastalık belirtileri için en doğru bilgiyi sağlıkçılardan ve sanırım internetten alabilirsiniz.
  • levybroo  (16.06.21 11:00:37 ~ 11:12:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.