[]

2 aylık olmuş yavruları ne zaman sahiplendireyim?

İşyerinde 2 aylık 4 yavrumuz var ve tüm yavruların yuvası hazır. Herkes benden haber bekliyor gelip almak için.
Anne kedi de sürekli orda, gece içerde kalıyor. Gün içinde sürekli gidip geliyor, yavrulara bakıyor.
Ama artık pek emzirmiyor. Yavrular kuru mama dahil hemen her şeyi yiyebiliyor şu an.

Hatta anneyi kısırlaştıracaktık, iyice sütten kestiğinden emin olup 1-2 gün içinde veterinere götüreyim diyorum ki anne yeniden çiftleşti... Malesef yetişemedim.

Şimdi yavruları ne zaman göndereyim ben?
Sırf anneye kıyamıyorum, yavrular gidince üzülecek hayvan. Emzirme vs pek yapmasa da gün içinde gelip yavrularla takılıp gidiyor. Bi komutuyla bebeleri etrafına topluyor. Sıradan yalayıp temizliyor hepsini.
Emzirmek için yanlarına yatıyor ama 3-4 dakika zor duruyor, sonra hemen çıkıp geziyor. 1-2 saat sonra tekrar geliyor yine aynı.
Gece de pek emzirmiyor sanırım, kameradan bakıyorum çoğu zaman yavruları bırakıp üst katta yatıyor.
Ama yine de kıyamıyorum, şimdi yavrular gitse ne yapacak hayvan? Yavrularını arayacak.

Ne yapayım, bu durumlara ne yapmak makbuldür?
Ne yaparsam doğru olur?

 
bence 3 ayı doldurmalarını bekleyip sonra sahiplendirin.


  • elorelia  (15.06.21 11:03:23) 
12-14 hafta diyor çeşitli kaynaklar. Sizin için sıkıntı yoksa 3 ayı bekleyin bence de. Bu arada kediyi insanlaştırıp yavrularını arayacak üzülecek diye düşünmeyin, kedi o :)


  • kobuzchu kiz  (15.06.21 11:10:20) 
elorelia +1

1-2 hafta daha gözlemleyin zaten anne yakında yanına yaklaştırmamaya bile başlayabilir. büyüdükten sonra sizin düşündüğünüz kadar duygusal bakmıyorlar duruma. mesela gündüz o gezmelerinden birine çıktığında yavruları onun giremediği bir yere alıp arıyor mu diye tepkisini gözlemleyebilirsiniz.
  • amugochi  (15.06.21 11:11:12) 
Bence hemen verin bekletmenin bir anlamı yok. Kedilerde insanlardaki gibi aile bagı kavramı yok. İçgüdüsel bir kavram var. Kısa zaman içinde dogurdukları yavruları sıradan bir kedi gibi görüyorlar. Hatta yavru büyüyüp çiftleşme çagına geldiginde bile onu doguran annesiyle çiftleşip yavru yapıyorlar. Çok da kafanıza takmamanız lazım. Yeni yuvalarına dagıtın ki yeni yuvalarına daha çabuk adapte olsunlar


  • limonlu eksi  (15.06.21 12:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.