[]

Kitap okumayı sevmek istiyorum

Son yıllarda kitap okuma olayını iyice bırakmış durumdayım. Hoş bu zamana kadar öyle sıkı bir okur olmadım ama genel olarak araştırmayı çok seven, ilginç yazılar,forum,sözlük,makale,blog vs. okurum. Araştırmacı olmanın ve buralarda vakit geçirmenin en az kitap kadar faydalı olduğunu düşünüyorum. Şimdi sizlere birkaç sorum var.

1) bahsettiğim şeyleri yapmak kitap kadar faydalı veya kitaptan daha yararlı olabilir mi?

2) içimi daraltıp,bunaltmayacak ve kişisel gelişimime faydalı olabilecek kitap önerileri bekliyorum. Depresyonda olan birinin okuyabileceği şeyler olabilir ve sürükleyici şeyler olabilir vs. Yani okumayı sevdirecek bana bir şeyler katacak ieyler olabilir.

3) anlam gücümü de artırmak istiyorum. Aleste paragraf soruları ve matematik mantık sorularını çözmek için fayda sağlayacak şeyler

 
anladığım kadarıyla hiç klasik okumamışsınız.

fareler ve insanlar
ölü canlar
hacı murat
germinal
sefiller

tavsiye ederim.

iç daraltıp bunaltma konusunda garanti veremem, çünkü gerçekten ağır eserler. ama sürükleyicilik vs konusunda muazzam eserler.

kişisel gelişiminize katkı yönünden de; açıkçası bana göre insan karakterleri klasikleri okuyanlar ve okumayanlar olarak ikiye ayrıldığı için, rahatlıkla söyleyebilirim ki klasikler kişisel gelişiminizi bambaşka bir boyuta taşır.

sevgiler.
  • lisw  (14.06.21 23:43:29) 
1-forum sözlük blog vb ile kitabın içeriği bir olamaz. Bunları ben de seviyorum. Ama çoğu subjektif ve çerezlik geyik muhabbetinden hallice içerikler. Özellikle türkçe olanlar. Atıyorum kapsamlı bir sanat tarihi kitabıyla, ekşi şeylerdeki içerikler bir olabilir mi

2-Bunalıyorsanız zaten ilgi duymadığınız bir şey okuyorsunuz demektir. Ben ilgi duyduğum bir konuda bir kitap ya da içerik okurken sayfalarca sıkılmadan ilerleyebiliyorum. Birçok insan da böyledir.

3-Anlam gücü için felsefe okumalısınız.
  • anten  (14.06.21 23:44:21 ~ 23:45:59) 
(bkz: storytel)


  • mezarkabul  (15.06.21 01:43:41) 
İzlemeyi sevdiğiniz filmlere, dizilere benzer konusu olan kitaplarla başlayın. Benzer (hatta daha yoğun) bir atmosferde olacağı için sizi içine çekmesi daha rahat olur. Bulamazsanız, buraya yazarsanız belki fikir veren çıkar.


  • cosmicstring  (15.06.21 10:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.