[]

Hangi İş?

A)

- Mevcutta çalışılan yer
- Dalırs ile maaş (5 hane)
- Sahada çalışma, sabah 8 akşam iş kaçta biterse. 5-8-10-12 hatta zaman zaman sabahlama
- İki haftada bir pazar tatil, bayram seyran devam
- Yükselme imkanı yok
- Stres fazla, tempo fazla, işler çok hızlı ilerliyor
- Yeni kurumsallaşan bir firma

B)

- Yeni teklif
- Mevcut maaşın %60ı teklif
- Ofis işi, satınalma. 8-5 mesai. Sadece haftaiçi çalışma. Bayram seyran tatil
- Yükselme imkanı var
- Stres nasıl bilmiyorum. tempo nispeten düşük
- Koç holding şirketi

 
mevcut firmada kenara para koyabiliyor isen ve tempo seni bozmuyor ise kal lakin 5 yıl sonra bu tempo seni bozmaya başlayacaktır (tahminen sosyal hayat geçen yaş vs)
yeni teklif ile 5 sene sonra zaten yükselip aynı imkanlara daha rahat ulaşırsın

  • gaspetizm  (14.06.21 23:31:09) 
%40 maas dususu asiri fazla. Oturdugun ev seninse veya ailen destek oluyorsa belki dusunulebilir.


  • hot potato  (14.06.21 23:37:53) 
eğer yeni teklif gibi tekliflerin ilerleyen zaman içerisinde de geleceğini düşünüyorsan biraz birikim yapana kadar mevcutta çalış, sonra da yeni işe geç. uzun bir süre mevcutta bu maaşa rağmen çalışılmaz.


  • steve rogers  (14.06.21 23:46:29) 
Mevcutta üç senedir çalışıyorum. Sosyal hayat bozuk. Ev kendimin


  • sifirinaltindaotuzalti  (14.06.21 23:53:10) 
üç sene bu tempo hem ruhen hem bedenen çok yorucudur, hayal edemiyorum. evin de varsa sal öyleyse.


  • steve rogers  (14.06.21 23:57:13) 
B
A'nın her türlü kaymağını artık yemişsindir diye düşünüyorum. Kaba bir hesapla 10 bin dolar eder sana 80 bin türk liraası. %60'ı 48 bin türk lirası yapar. vergisi algısı kalır sana net 40 bin türk lirası. 3 bine ev geçindirmeye çalışan insanlar var (tabi geçindiremiyorlar ayrı mesele). dünya malı dünyada kalıyor. İnsan bir zaman sonra ev, aile, çocuk ve huzurlu bir hayat istiyor.
B'de zaten yükselme imkanı da var. A'nın temposuna ayak uydurabildiysen, bahsettiğin kadarıyla B'de de kısa zamanda yükselirsin ve maaş aynı ayara gelebilir. her türlü "B".
  • pccopath  (14.06.21 23:57:30) 
Yanlış anlaşılma olmasın, tlye çevirince 5 hane oluyor. Yanlış anlaşılmaya çok müsait yazmışım kusura bakmayın


  • sifirinaltindaotuzalti  (15.06.21 00:00:34) 
5 hane dolar olsa saniye bile düşünmeden A derdim.

Ama bu durumda paranın değerine bakmak lazım. 10bin vs 6bin ise iş değiştirmezdim ancak 15bin vs 9bin ise değiştirirdim. 6 zorlar ama 9 güzel para yine de. Tatiller vs yan gelir yatardım. %60 = min 8-8,5 ise B derdim
  • avatar is back  (15.06.21 00:23:15) 
Yukselme imkani oldugu icin B deki maasin bir kac seneye Ayi yakalar. Mevcut duzenin surdurulebilir gozukmuyor. Net b diyorum.


  • pofudukayi  (15.06.21 02:38:15) 
yas kac? hala gozun yiyorsa A firmasinda bir sure daha calisilabilir. Normalde evin olmasi ve ordan aldigin parayla yeterli birikim yaptigini dusunerek B derdim ama hala gencsen ve gozun yiyorsa bir sure daha devam edilebilir A'da. Sonucta hala pandemi donemi devam ediyor sayilir, bu surede yardirmak iyidir.


  • bay b  (15.06.21 07:43:06) 
parayı çok hafife alıyorsunuz

Şuandaki işinde iki haftada bir pazar tatil olması kötü onun dışında zaten bir çok kişi fazla mesailer, stresler kurumsaldan uzak işlerde çalışıyor.
  • liberal  (15.06.21 09:20:02 ~ 10:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.