[]

üniversitelilerin durumu/psikolojisi nasıl?

en güzel yıllarının önemli bir kısmını kampüsten uzakta pc başında geçirdiler. durumunuz/durumları nasıl?




 
motivasyon hiç yok, sosyallik yok. okulu özledik


  • onkiloversemtamamım  (14.06.21 19:03:02) 
En önemli sorun kendi kafa düzeyindeki insanlarla sosyalleşememeleri. Anlatacak, dinleyecek, yorum yapacak, kazık atacak, kazık yiyecek, sevinecek, üzülecek. Kızı kesecek, oğlana bakacak. Bunların eksikliği ruhsal probleme dönüşmediyse ben çoğundan şunu bekliyorum: (bkz: kabak çiçeği gibi açılmak) Yani çocuklarımızın bir süre "dur"u olmayacak.

Birçoğunun kafasını toplayıp ders çalışacak ortamı da olmadı. Kızlara ev işi, erkeklere babanın işine yardım gibi görevler yüklendi. Tam hayata bir adım yaklaştım derken evin kızı-oğlu rolünden kurtulamadılar. Bulaşıkları yıkarken akışkanlar mekaniği sorusu düşünen kızlarımız var.

Belki benim hissimdir ama okulun açılacağı ciddiye binince alıştıkları ortamdan çıkmaya korkanlar olduğunu da düşünüyorum (her fırsatta evde kalmak çok kötü deseler de).
  • cosmicstring  (14.06.21 19:18:36) 
pek sosyal bir tip değilim o yüzden benim açımdan pek bir şey değişmedi. Ayrıca okulum da dandik bir şehirde olduğu için pek özlemini çekmiyorum.


  • uyecik  (14.06.21 19:29:46) 
Kardeşim en son sadece yemekte ne var diye sorarken veya oyunda millete küfrederken konuşuyordu. Normalde çok sosyal, çok girişkendir. Uyku düzeni, yemek düzeni her şeyi kaydı. Geçenlerde işe girdi de biraz düzeldi gibi. Okul açılırsa (ki bence açılacak) @cosmicstring'in dediği gibi götü başı dağıtmasından endişe ediyoruz.


  • chicha_v2  (14.06.21 19:51:45) 
okullar açılsada takılsak


  • rofwts  (14.06.21 19:53:48) 
Valla ben doktora öğrencisiyim, ben bile özledim ki 2006'dan beri aynı okulayım, kusma noktasına gelmiştim artık. Gariban lisans çocuklarına üzülüyorum baya, neredeyse 2 sene heba oldu. Sosyalleşmenin ötesinde eğitim de yalan oldu, esas düşünülmesi gereken bu bence.
Neyse önümüzdeki dönem normal sisteme dönülür, herkes biraz nefes alır.

  • buff  (14.06.21 22:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.