[]

Klozet kapağı değiştirme

Klozet kapakları standart mı oluyor markaya göre mi almam lazım. Kendim değiştirebilir miyim bir de kolay mi?




 
çok yeni modelleri bilmiyorum ama genelde hepsi uyumludur. markalık bir durum yok. değiştirmesi kolay, iki tane plastik civata+somun bağlanacak elle.


  • lazpalle  (14.06.21 16:16:22 ~ 16:16:46) 
gazete kağıdını eski kapağın üzerine koyup şablon çıkartırsan daha iyi olur.


  • sutlu nescafe  (14.06.21 16:20:32) 
Standart olmuyor, çapları, şekilleri değişebiliyor. Markaya ve modele bakın, modeli bulamıyorsanız şablon çıkarmak çok iyi fikirmiş.


  • kobuzchu kiz  (14.06.21 16:21:28) 
Değiştirmesi basit.@lazpalle'nin dediği gibi iki plastik vidası var.

Standart olmuyor. Mutlaka ölçü alın yoksa kapağı kaldırdığınız da ya da oturduğunuz da kasma yapar ve kırılır.
İki vida arası, en ve boy olarak ölçüyü alıp ona göre bir kapak almanız daha sağlıklı.
  • Başkalaşım  (14.06.21 16:21:45) 
Arkadaşların dediğine ek olarak menteşesi metal olsun. Yoksa iki güne bir kırılır vidalar dandikse. Bizimki iki güne bir kırılıyordu, sonra metal menteşe aldık rahatladık resmen.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.06.21 16:31:59) 
Evdeki vitra asma klozet. Nasıl gidip aynısını bulacağım mağazaya mı gitmek lazım illa. Modeli bilmiyorum


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (14.06.21 16:37:12) 
hocam eskisi duruyorsa al götür nalbura o sana uyumlu olanı verir.


  • lazpalle  (14.06.21 16:51:28) 
bir de değişim olmuyor klozet kapaklarında. en azından bauhaus'ta öyleydi. alayım da olmazsa değiştiririm diyemezsin.


  • sutlu nescafe  (14.06.21 16:58:06) 
Genelde üç tip var, fotoğrafını çekip götürün nalbur anlar fotoğrafdan.


  • John Bloor  (14.06.21 17:05:56) 
Farklı modeller olabiliyor,

En kolay yöntemi şu (kendi uyguladığım yöntem :) )

Büyükçe bir kağıda yada gazeteye kalıp çıkartmak. Bunun için klozet kapağı kapalıyken üzerine kağıdı seriyoruz ve kapağın köşelerinden işaretliyoruz. Böylece şeklinin şablonu oluyor :) Dikkat edilmesi gereken bu dış kapak şablonu, altta oturduğumuz kısım daha ufak oluyor. Ona göre iyi şablon almak lazım.

Bu arada Koçtaş gibi mağazalarda kutudan çıktıktan sonra kesinlikle geri almayacaklarını bildiriyorlar. Bundan dolayı dikkat etmek gerek.
  • Northern Mariner  (14.06.21 17:17:50) 
üstteki yazan arkadaşlar haklıdır muhakkak ama ben direk fotoğrafını çekip nalbura gösterdim aha klozet bu kapak bu diye, adam uyumlu olanı verdi, nasıl takılacağını da gösterdi. atom parçalamıyoruz arkadaşlar çok detay vermiş gibi geldi hehe :D


  • solitude ov the lonliest star  (14.06.21 17:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.