[]

Mail adresime başkasının maillerinin gelmesi

Adsoya@gmail adresim var. Az önce bir mail geldi. Bir siteye üyelik maili.
Sitede şifremi unuttum yaptım, yeni şifre belirledim. Sitede gerçekten de benim mailim ile bir hesap var. Adres, cep No vs var. Hatta sipariş bile verilmiş.

Bu nasıl oluyor? Bir süredir zaten mailim berbat halde. Sürekli abd üzerinden para kazandınız bilmem ne mailleri geliyor. Hatta adsoyad@aol.com alıcı adresi görünen mailler bana geliyor.

İlk paragrafta olay nasıl olmuş olabilir? Ben o siteden adres vs değiştirip siparişi kendime yönlendirsem mesela, siparişi veren esas kişi çok kolay bir şekilde mağduriyet yaşamaz mı? Çok saçma değil mi?

Tşk ederim.

 
adam yanlış maille üyelik açmış. site de mail için onay istememiş durum bu.


  • jelly bear  (14.06.21 13:13:01) 
mahone @gmail.com ile mah.one @gmail.com aynı şey diyor google. öyle bir saçmalık var.


  • sutlu nescafe  (14.06.21 13:26:48) 
bana da çok geliyor. eğer üyelikten çık diye bir şey varsa mailde (bazen olmuyor) tıklayıp çıkıyorum. telefon faturaları çok geliyor. ben sebebini şöyle buldum. ad.soya@gmail ise mail bana (adsoyad@gmail) geliyor mail.


  • naksidil  (14.06.21 13:28:50) 
Bana da çok oluyor o, ya yanlışlıkla ya da bilerek yanlış adres giriyorlar, siteler mail onayı istemediği, istese de çoğunlukla onaylamadan da kullanmaya devam edebildikleri için öyle gidiyor.

Fark ettiklerimde, mail falan gelenlerde ben şifremi unuttum yapıp şifre değiştiriyorum. Ama hesabı kapatmıyorum ki tekrar hesap açamasınlar. Sırf bu yüzden bir tiktok hesabım var -_-
  • kobuzchu kiz  (14.06.21 13:48:07) 
Kendi mail adresinin isimsoyisim olduğunu bildiğim halde benimle "hayır doğrusu isim.soyisim" diyerek iddalaşan birini tanıyorum. İnsanlar karıştırabiliyor yani. Ha kasıtlı olarak hatalı mail adresi girip doğrulama kodundan haberi olmayan cahiller de var. işte bu insanlar çok saçma.

Finansal bir işlem yapmadan önce web siteleri genelde satın alma, sepete ekle vs. işlemlerin çok öncesinde zaten hesabı doğrulamış oluyorlar. Müşteriyi hesap açma zahmetinden kurtarmak için geliştirilmiş hızlı çözümlerde muhtemeldir mesela bahsettiğin türden bir mağduriyet. O da 1 kez 2 kez olur, sonra mutlaka düzeltilir.
  • IncredibleMau  (14.06.21 14:01:05) 
Bana da sürekli benimle aynı isme sahip kişilerin faturaları vs. geliyor. Eğer e posta uzantınız gmail ya da hotmail gibi çok sık kullanılan bir e posta uzantısı ise, bazen aboneliği veya hizmeti sağlayan kişiler de (bayiler, banka kartı yazanlar vs.) işgüzarlık yaparak sizin e-postanızı, sadece boş kalmasın diye, yazıp geçiyorlar.


  • cursor  (14.06.21 15:08:01) 
sutlu nescafe +1

benim adsoyad olan mailime ad.soyad şeklindeki adaşım olan başka birisinin mailleri düşüyordu sürekli. gmail'e göre adsoyad@gmail.com ile ad.soyad@gmail.com aynı şey. saçma. ama öyle.

ben sosyal medyadan bi şekilde o kişiyi bulup durumu söylemiştim, kendine başka bi mail adresi al hepsi bana geliyor diye :D
  • invictae  (14.06.21 15:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.