[]

Telif youtube işleri nasıl olıyo

Youtubede 4-5 dakikalık videolar yapmak istiyorum.
Arkaplana sevdiğim şarkıları da ekleyeceğim. Reklam gelirini kapatacağım. Vidonun açıklama kısmına telif gelirini o şarkı sahibine ait gösterirsek sanırım sıkıntı olmuyormuş. Nasıl oluyor bu işler?



 
hiç gerek yok. youtube otomatik telif atıyor videonun geliri şarkı sahibine gidiyor sıkıntı olmuyor. ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.


  • jelly bear  (14.06.21 12:04:18) 
olmuyor boşuna uğraşma. en balta girmemiş şarkıyı bile kullansan anında telif dolayısıyla video engelleniyor. üstelik bunu kendi özel linkli (herkese açık olmayan) videolarda yaptı bana. herkese açık videolarda hiç şansın yok.

altına şarkı isimlerini ve sahibini yazma olayını denemedim hiç.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.06.21 13:35:17) 
@Jelly'nin söylediği %100 doğru değil. Çoğu şarkıda öyle ama bazı şarkı sahipleri reklam gelirini onlara vermek istesen bile benim şarkımı kullanamazsın diyor.


  • 10032007  (14.06.21 14:08:47) 
videoyu koyuyorsun. youtube videoyu inceliyor. telif hakkı içeren ses ya da video olursa seni uyarıyor. sana seçenek sunuyor. telifleri kabul edip gelir almamayı seçiyorsun ya da o telif içeren kısımları kısıtlayıp yerine telif içermeyen başka birşey ekliyorsun. telifleri kabul edersen gelir kazanamazsın ama videon da engellenmez.


  • false pretension  (14.06.21 14:59:50) 
Teşekkürler. Amacım gelir elde etmek değil. Güzel zaman geçirmek. Ufak tefek videoklipler çekip arkafonda sevdiğim şarkılar olsun istiyorum. Yani para kazanmıyorum sonuçta,telif olarak o sanatçıyı gösteriyorum.. daha ne? Yemedik ya şarkılarını


  • sonuncu nokta  (14.06.21 15:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.