[]

sonradan gıcık oldum komşuya

dün kediyi aşıya götürmek için taşıma çantasına koydum tam kapıdan çıkıyordum ki komşu denk geldi. onun da cins bir kedisi var. benimki tekir. şu diyalog geçti;

- aa sokak kedisi mi o?
- evet 'TEKİR' ?
- aşıya mı götürüyorsun?
- evet kuduz aşısı var bugün.
- hmm. belediye sokak kedilerini bedava aşılıyor oraya götür.

ya gıcık oldum. o an teşekkürler diyip ayrıldım yanından ama. sırf kedim tekir diye ev kedisi olamaz diye mi düşündü yani. hayır astronot taşıma çantası içinde bir de yani sahipli olduğu belli niye belediyeye götüreyim sokak kedisi diye. ben mi hassasım acaba?
kedim söz konusu olunca fazla korumacı oluyorum :(

 
Valla fakülte yıllarında ben kedimi o şekilde muayene ettiriyordum ki bana veterinerim önermişti bunu. Bence kötü niyetli yaklaşmamış aksine iyi niyetli.


  • dirildimde geldim  (14.06.21 01:24:18) 
Yok canım en baştan sokak kedisi zannetmiş olabilir, kedi kediye benzer sonuçta. “Tekir” olduğu için değil senin kedin olduğunu anlamadığı için öyle demiş. Etrafta gördüğü bir kediyi götürüyorsun sanmıştır, aşağılama olarak dememiştir yani. Sen “sokak kedisi mi” diye sorduğunda “Hayır benim kedim” desen jetonu düşerdi. Yani kedişin tipine istinaden değildi bence, aklınca yardımcı olmak istemiş :)


  • helena  (14.06.21 01:25:40) 
hassassınız bence. belki küçümseyici olarak algıladınız ama aksi bir durum da söz konusu olabilir. ne bileyim belki yardımcı olmak istemiştir... ancak böyle olmasa dahi hiç takılmayın. bu kadar yüklenmeyin kendinize çabuk yaşlanırsınız sonra.


  • pardus  (14.06.21 01:26:13) 
Bana da boşuna para vermeyin diye söylemiş gibi geldi. Yani cins kedi olsa veteriner inanmaz sokak kedisi olduğuna ama tekiri sokak kedisi gibi yutturup ücretten kurtulabileceğinizi düşünmüş sanki kendince size iyilik yaparak.

Her türlü saçma ama kötü niyetli değil gibi :D
  • ms brownstone  (14.06.21 01:40:45) 
@helena+1
Sana "sokak kedisi mi?" diye sormuş sen de evet demişsin. O da o yüzden ona göre tavsiyede bulunmuş. Sokak kedisi degilse hayır değil diyecektin.

  • j r r tolkien hayrani  (14.06.21 01:48:04) 
@tolkien, o an soruyu tekir mi diye algıladım çünkü sokak kedisi zannetmesine ihtimal vermemiştim :D sokakta böyle güzel kedi mi olur ya bakımlı poncik.


  • kaptan maydanoz  (14.06.21 01:56:18) 
Aşırı hassasizm sonucu sinir yıpranması gibi geldi.
Kötü niyet gibi gelmedi bana

  • kisa  (14.06.21 05:54:06) 
Komşuya yanlış bilgi vermişsiniz. Sizinki sokak kedisi değil. O öyle sanmış olabilir neticede bu cins kediler sokaklarda çok fazla.


  • nucleon  (14.06.21 08:54:19) 
Cins olmayan, sokaktan sahiplenilen hayvanları ücretsiz aşılıyorlar. Bu konuda bilgi vermiş işte.


  • zimbirik  (14.06.21 09:08:30) 
Yani kedi belediyede ucretsiz asilaniyorsa daha ne, kadin iyilik etmis.


  • Avoiding The Puddle  (14.06.21 09:56:50) 
başlığı ilgi çekici bulduğum için cevap veresim geldi :) bence gıcık olunacak bir durum yok. ben de komşumla iletişim kurmak, samimiyet ilerletmek istesem; sıfır bilgim olan bir konuda da böyle yorum yapabilirim iyi niyetle. muhtemelen o da kediler hakkında sıfır bilgili biridir bence. ha belediye aşılamış ha veteriner diye bakıyor olabilir olaya


  • in a world of magnets and miracles  (14.06.21 10:23:09) 
Üzgünüm ama komşunuzun cins kedisi var diye kendi kedisini sizinkinden üstün/kıymetli gördüğü sizin varsayımınız.

Öyle yapmış olsa dahi direkt bunu böyle yorumlamanız sizin refleksiniz.

Evcil hayvanlara karşı ekstra korumacı davranabiliyoruz ama ben de kedime laf eden insana istemsiz uyuz oluyorum, artık yansıtma mı deriz ne deriz bilemeyiz :D
  • hedep  (14.06.21 11:51:18) 
Cins meraklısı gerizekalılara göre satın almadıkları her hayvan sokak hayvanı. Boşverin. Tekirlerin götünü yesinler.


  • suicides underground  (14.06.21 14:32:58) 
-Sokak kedisi mi o?
-Evet.

Sonra da kedimi niye sokak kedisi sandı diye gıcık oluyorsunuz, olmayın :)
Hem sokak kedilerini toplayıp aşıya, kısırlaştırmaya falan götüren birçok insan var, onu sorgulamaması normal. Ve sokaklar ev kedisi gibi tertemiz güzel kedilerle dolu.
  • kobuzchu kiz  (14.06.21 14:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.