[]

Ucuz mobilyalara ne kadar guvenmeli?

Merhabalar, koltuk takımı almayi planlıyoruz fakat fiyatlar uçmuş durumda. Modokoyu gezdik ve begendiklerimiz 14-15bin civarindaydi. Simdi ider ve vivensenin sitelerine baktigimda cok daha ucuza takimlar oldugunu goruyorum. Ozellikle ider cok kotu gözükmüyor ama kaliteden hic emin olamıyoruz tabi. Daha arastirip idere falan mi bakmaliyiz, yoksa begendigimiz pahali olanlar kalitelidir mantigiyla mi gitmeliyiz?
Bu arada modokoda begendigimiz takim da cok adi duyulmamis, kucuk bir markadandi. Bi kaziklaniyor muyuz hissindeyiz nedense. Yoksa sadece her sey cok mu pahali:)



 
Hocam mobilya kâr marjı çok yüksek bir sektör. Yani ucuzsa kalitesizdir ya da pahalıysa kalitelidir demek çok zor. Biz Saloni diye bir markadan aldık, çok memnun kaldık. Diğer odaya Enza’dan aldık (daha ucuzdu) ve keşke almasaydık diyoruz. Nispeten kurumsal yerlerden almak daha mantıklı ya da daha önce yaptırmış ve memnun kalınmış referanslar olabilir.


  • giovanne  (13.06.21 21:42:32) 
mobilya sektöründen bildiriyorum, acil değilse bekleyin. bu fiyatlara üretici de aracı da çalışan da inanamıyor.

marka olayı bilmeyen kişi için hele hele alt orta segmentte çok anlamsız. hatta işin acısı bilen için bile anlamsız. sen mağazada bir model görüyorsun beğeniyorsun ama o koltuk aslında 4 farklı atölyede 4 farklı usta 4 farklı kalite standardında üretiliyor. 32'lik sünger kalmadıysa ellerinde 28'i yapıştırıp geçerler ruhun duymaz kanıtlaması imkansızdır :)

plaka gereken yerlere kontrplak yerine suntayı çakar geçerler yine ruhun duymaz, o gördüğün kumaşın üreticisi yüksek fiyat çekmiştir(çoğu ithal) benzeri başka kumaş çakar geçerler ulan bu kumaş farklı gibi ya dersin ama 2 kumaşı dip dibe görmeden anlayamazsın. vs vs.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.06.21 22:12:45 ~ 22:17:10) 
valla ben enza aldim, iyi de para verdik. 1 tl indirim yapmadilar.

1 yil icinde pert oldu, garantiden degisti yine pert.
Keske ucuza alaydim cope atardim.

Fiyatla kalitenin cok alakasi yok markadan sapliyorlar mobilya isinde.

Tepe almistik onun da sandalyeleri 1 yilda dagildi ben topladim oyle iyi yaptim ki 20 yildir tik demedi.

Biraz arastirip kumasi baska markadan kaplatmsitik, kevlar mubarek. 1 tane ipligini kaybetmedi 20 yilda.
  • divit  (14.06.21 00:09:52) 
Teşekkürler herkese. 2 ay icinde taşınmış olacağız o yuzden biraz acil almamız lazım. Dediginiz gibi cok da anlamadığımız icin oturup kalkıp bu guzelmis diyip begeniyoruz genelde. Bizim beğendiklerimize masif ahsap demislerdi mesela tabi ne kadar dogru suphe ettim şimdi


  • livaist  (14.06.21 01:35:21) 
yukarıdakilere katılıyorum +1

ayrıca ider almıştım, güzeldi fena değildi. tavsiye edebilirim
  • xdenizx  (14.06.21 11:00:36) 
vivense için söyleyecek olursam modeller çok güzel ancak eğer kiracı olacaksanız ve o mobilyalar taşınacaksa bir kere yerinden oynatınca bile şarftı kayar. ama kendi evinize alacaksanız alınır. 5-10 sene bile gider kullanıma göre.


  • naksidil  (14.06.21 12:11:33) 
Bir 3lu, bir 2li ve bir berjer seklinde bakıyoruz ama 10binden asagi fiyat bile yok ki:/ vivensede bile begendigimiz 12bindi. 9a gördüklerimiz tipi hic hoşumuza gitmedi.

@naksidil vivenseden cok memnun kalan duymadik o yuzden biraz temkinliyiz oraya karsi açıkçası
  • livaist  (14.06.21 15:58:15) 
@berette beretta bir tane imalat müdürüyle konuşup ozellikle berjerler niye bu kadar pahali diye sorduk. Bir berjere en az 8 metre kumas gidiyormuş, kumasin metresi en az 80-90dan basliyor, icindeki iskeleti el isciligi derken 3bine yaklaşıyor fiyat. Korkunc artmış cidden fiyatlar :/


  • livaist  (14.06.21 23:25:43) 
2li alma 2 tane 3lu al.
Berjeri sen bilirsin.

Ikiliye yatip tv izlenmiyor.
2li koltuk dis guclerin bize oyunu.
  • divit  (15.06.21 00:18:29) 
İkili koltuk yuzyilin kazigi gercekten. 2 kisi cok samimi degilse yan yana bile oturamiyorlar.

Agacmis gurgernmis firinlanmismis bunlari sallla hepsi oyle zaten. Su an en az zamlanan girdi agac. Her zaman sunu derim koltuga oturunca ne sungerine elin degecek ne agacina, kumasina dokunacaksın hocam. Kumas arastir, arastiramiyorsan da elini surdugunde "ben buna suratimi surterim rahatsiz da olmam" diyecegin kumasi terxih et ki sonra uzerine ortu ortu ile ugrasma.

Temizligi kolay diye x kumasini secme, eger oyle yapiyorsan hic kumas kaplatma uzerine musamba ser ciplak sungerin ustune otur.

Bizim ureticilerin cogu iyi iskelet insa etmeyi bilmez, bilse de ugrasmaz. Orta destek ayaksiz koltuk alma. Berjer de alma, alacaksan da bambaska bir model al. İskandinav dis iskelet berjer diye bakarsan gayet uygun fiyata fistik gibi seyler bulursun. Dis iskelet modellere daha az sunger ve kumas gittigi icin fiyatlari da nispeten daha makil olur.

İmalat muduru "berjer cok zahmetli ayni vakitte uclu uretmek varken berjer uretiyorsak aradaki farki da aliriz bir sekilde" diyememis de kumas demis. O baktiginiz fiyat bandinda hangi uretici metresi 80-90 liralik kumas kullaniyormus acaba :D
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.06.21 01:32:13 ~ 02:56:47) 
@divit evet iki tane 3lu yaptıracağız sanirim. Boyumuz da uzun zaten sığmamızın imkani yok.

@proletarier evet kumaş bizim icin de onemli. Rahat bir sey arıyoruz.
En sonunda dun karar verdik ve aldık. Umarım pisman olmayiz. Yani daha ucuza tabi ki bulabilirsin sanirim ama aldığımız yer ve model cok icimize. Beğenirsek tavsiye ederiz :)
  • livaist  (15.06.21 17:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.