[]

Rutubet kokan çamaşır

Çamaşırlarımız her yıkamadan sonra kuruyunca rutubetli kokuyor. Deterjan perwoll yumuşatıcı yumoş.

Bu durum niye oluşur? Kıyafetleri çöpe atmama ramak kala düzgün bilgiye ihtiyacım var


 
Bulunduğun il nemli bir yerse, çamaşır makinesini düşük devirde kullanıyorsan (yani çamaşırlar yeterince sıkılmıyorsa), sermeden önce de biraz bekliyorlarsa elbette kokarlar. Makinenin devrini yükseltin, hemen çıkarıp serin ve deterjanı değiştirip yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanın. Piyasadan bence yalnızca boron alın diğerleri anca marka pahası çünkü.


  • muhayyer divan  (13.06.21 17:33:23) 
muhayyer divan +1
makinede çok mu bekliyor?
kuruttuğunuz yer hava akımı olmayan, rutubetli bir yer mi?

muhayyer divan -1 boron benim çamaşırlarda hep kalıntı bıraktı. ayrıca ariel üstüne tanımam, en pahalı marka olabilir ama özellikle beyaz çamaşırlarda temizliği ciddi fark yaratıyor.
  • halanne  (13.06.21 17:50:24) 
kurutma pratiğinizi sorgulayın. çamaşırlar içinde barındırdığı küfü birbirine geçirip siz çekmecenize koyunca kokmaya devam edecekler. iyi kurutma için ya çok havadar güneş gören bir balkon ya da kurutma makinesi şart. çamaşırları koyduğunuz dolabın içi ya da arkasındaki duvar tarafı rutubetli olabilir. 3 yıl benzer sıkıntıyı çektim, acaba tenimde mi pis kolu var diye şüphelenmeye başladım, sonunda dolabın arkasına bakayım dedim duvar oda havasız kaldığı için yemyeşil olmuştu küften. dolayısıyla çamaşırlarım da orada hafif nemli kaldığı için komple ikinci günde kokmaya başlıyordu. şimdi kurutma makinesi ve havadar bir odada tutuyorum mis gibiler.


  • bugisme  (13.06.21 17:56:44) 
-evi özellikle çamaşır kuruttuğunuz odayı düzenli havalandırdığınızdan emin olun.
-odayı havalandırırken arada sırada dolap kapaklarını da açın havalansın.
-çamaşır kuruttuğunuz oda ya da genel olarak eviniz genel olarak ışık almıyorsa kesinlikle kurutma makinesi alın.

Ben öğrenciyken 1+1 sonra da hiç bir odası doğrudan dışarı bakmayan bir 2+1'de yaşadım. Çamaşır kurutmak ızdıraptı ve evin havası daima çok ağırdı. Çamaşır kurutacak ferah bir yeri olmayan ve kaloriferleri düzenli olarak köklenmiş olarak çalışmayan evlerde çamaşır kurutmayı sağlıksız buluyorum.
  • denizgonen  (13.06.21 18:03:40) 
Makinede hiç beklemiyor aslında, fakat kurutma işini balkon veya dışarı sermek yerine evin içinde yapıyoruz. Ev küçük ve balkonda serme imkanımız olmadığı için o da.


  • kablelvuku  (13.06.21 18:13:57) 
evin içinde kurutuyorsanız balkon kapısının önünde kurutun en azından, kapıdan bol hava alsın. bir de üst üste yığmayın kuruturken.


  • halanne  (13.06.21 18:23:52) 
O koku makinadan geliyor. Makinanın kendini temizleme programı varsa onu düzenli olarak çalıştırmak lazım. O yoksa çamaşır suyu ya da beyaz sirke ile boşta çalıştırmalı.


  • rm  (13.06.21 18:50:35) 
Ya ben bunun perwollden kaynaklandığını düşünmeye başladım artık. Aynısı bana da oluyor çünkü. İğrenç bir koku kalıyor özellikle siyah çamaşırlarda. Ama ben kurumadan da alıyorum bazen bu kokuyu. Makineden çıkarmadan ikinciye yıkadığım çok olmuştur. Toz deterjanla yıkadığım beyaz çamaşırlarda falan hiç başıma gelmedi. Makine aynı makine, kurutma şekli aynı. Deterjana yoruyorum o yüzden.


  • hrvl  (13.06.21 20:05:29) 
perwoll çok dandik bir ürün çok reklamı da olsa. ariel veya omo alın.

havalandırma konusunu söylemiş arkadaşlar zaten.

makinenizi boş olarak en yüksek derecede çalıştırın deterjan gözüne karbonat ve sirke koyun. tamburada bir tane fairy bulaşık tableti atın. temizlensin bi içi.
  • xrated  (13.06.21 21:10:10) 
çamaşırlarınızı arada bir sıcakta yıkayın geçer. çamaşırın kuruma süresi de çok uzamamalı.


  • insomni4c  (13.06.21 21:21:01) 
Deterjan kokusu da olabilir demeye gelmiştim yukarda yazılmış.
Ev dolap rutubeti yoksa kurutma süresi çok önemli. Ne kadar nemli kalırsa o kadar koku oluşur. Ayrıca bazıları çamaşırlar tam kurumadan kaldırabiliyor, durduğu yerde kurur diye ya da aceleden. Buna da dikkat etmek lazım.

  • epitaf  (14.06.21 01:21:30) 
Çamaşır makinası ile ilgili olabilir, yıkama sonrası kapağı ve içini iyice kurulamak lazım, bir de hiç hoşlanmamama rağmen yıkama sonrası kapağı açık bırakıyorum ben makinanın hava alabilmesi için. Kokunun sebebi çamaşırların hemen asılmaması ya da nemli ortamda kurutulması değilse bu ihtimaller de düşünülebilir.


  •   (14.06.21 05:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.