[]

kira artışı

kaç ay önceden konuşulmalı sizce? kiraların acayip arttığı baya meşhur bi tatil ilçesinde yaşıyorum. sizce artış yüzde kaç olur tahmini? ağustosta ilk yılım dolacak hazirandaki kirayı ödedikten sonra gelecek dönemin kirasını konuşmak mantıklı mı sizce? anlaşamazsak aradaki 2 ayda yeni ev bakarım diye düşünüyorum.




 
Anlaşamazsak ev bakarım diye bi şey yok. Şuradan artırabileceği maksimum orana bakabilirsin. Yüzde 15 civarı bir şeyler çıkar maks. Bunun üstünde artış yapmasına izin verme.

www.hesapkurdu.com
  • mg3929  (13.06.21 12:54:21) 
yukaridaki arkadasin konusuyor ama, tahliye belgesine imzan varsa ya da sozlesmede kosulsuz sartsiz, belli bir gun oncesinde bilgi verilmesi karsiliginda tahliye ederim gibi bir madde varsa, pasa pasa cikacaksin zamlanan miktari vermek isine gelmiyorsa.


  • müptezel dostoyevski  (13.06.21 13:02:58) 
sözleşmede öyle maddeler yok düz kira sözleşmesi. iyimiş o zaman yüzde 15 fena değil kabul edebilirim.


  • fff02561  (13.06.21 14:36:52) 
tüfeye göre zam yapılır. tüfe yerleştiğiniz aya bakılır. tuik açıklar. örn; kira 2bin, tüfe %20 diyelim. 2400 yatırır geçersiniz. geçen duyurularda bahsedildi bende tahliye imzalandıysa çıkılır diye biliyordum ancak bu tip konularda tahliye imzası geçersiz. avukat bir arkadaş daha detaylı bilgi verecektir. 13. ay geldiğinde sözleşmeyi imzaladığınız ay üzerinden tüfeyi baz alıp ona göre zam alırsınız. malikin kafasına göre zam yapma hakkı ancak 5 yıl dolduktan sonra 6. yılın başı için geçerli.

www.btso.org.tr
mayıs ayı tüfe 14.13
  • phonex  (13.06.21 14:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.