[]

12 Yaşındaki Tamir Ustasına Öneri?

yeğenim hurda elektronik aletlerin içlerine bakmayı, tahtalardan ev, telefon tutucu vs. şeyler yapmakla uğraşmayı seviyor. Ben zerre anlamam bu tip ıvır zıvırlardan ama yeğenin hevesinin de kendini mutlu hissettirecek sonuçları olsun isterim. kendisine zarar oluşturmayacak çocuklar için üretilmiş alet takımı setleri oluyor mu?

bu tip şeylere hevesi olan bir çocuk nelere ihtiyaç duyar? açtığı cihazların içinden anlam kurabilmesi için youtube videolarına mı yönlendirelim?


 
12 yaşında çocuk elektrikli el aleti kullanmadığı sürece kolay kolay kendine zarar vermez. bu işe "maker hareketi" deniyor.

bu konuda eğitim veren çalışan atölyeler-gruplar var. ufaklığı bu tip ekiplerle tanıştırarak ufkunu açabilirsiniz.
  • orpheus  (13.06.21 00:49:38) 
Arduino İçine baktığı şeyleri anlamlandırmasına ve programlamaya meyletmesine katkı sağlar.
www.robotistan.com

  • cilekli pasta  (13.06.21 01:58:15) 
12 yaş çok ufak bi yaş değil ya eline havya bile verilebilir bence, hazır elektronik kitler satılıyor thru hole çok zor olmayan pcb'ye dizip lehimlemelik. Pasif komponentleri falan öğrenir hem çalışan bir şey yaparsa çok hoşuna gider.

Tabi yetişkin gözetiminde yapsa ve havyanın çok sıcak olduğunu ve lehim dumanının sakat bişey olduğunu bilmesi lazım ama ufak önlemler ve uyarılar ile hallolur. Meslek lisesinde kaynak yaptırıyorlar çocuklara.
  • hedep  (13.06.21 11:50:16 ~ 11:50:48) 
aynı ben :)

en sonunda babam yaz için beni tv tamircisinin yanına çırak vermişti. çok mutlu olmuştum.

çırak vermek yerine, çevreyi bir araştırın. çocuklar için robotik eğitim veren yaz kursları oluyor faydalı olur.

bak şöyle bir şey var :

www.robotikegitimakademisi.com
  • delidir yakalayin  (13.06.21 11:58:02 ~ 11:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.