[]

Pahalı yatak almaya gerek var mı?

Yatak konusunda seçici değilim, her türlü yatakta rahat yatabiliyorum. İyi uyuyorum, ağrı yasamiyorum.
Bugün epey bir yatak denedik. 2500'e de var, 10 bine de. Satıcı elli tane özellik sayıyor da beni ne ilgilendirmeli pek bilmiyorum.
Hangisinde rahat geldiyse onu al mi dersiniz, yoksa şu özellik olan yatakları al/ alma kesinlikle diyeceğiniz bir şey var mı?
Teşekkürler.

 
www.yatasbedding.com.tr 1 ay önce aldım bunu. acayip memnunum. bence fiyatı da kalitesine göre epey uygun.


  • levybroo  (12.06.21 23:26:43) 
Yıllar önce markasını bile bilmediğim ıcuz bi yatak almıştım. Askerde arazi yatmış adamım diyerekten. Daha sonra rahatsız geldi 2 yıl sonra orta kalite bi yatak aldım hayat varmış


  • 1917  (12.06.21 23:30:00) 
Evimde bir tane 1000 euroluk yatak var bir de 300 euroluk ikea misafir icin.
Ikea rahat evet ama aradaki fark cok belli.
Bir kere yataktaki yay sayisi farki var hâliyle 50 kg bir insan yatmasi ile 100kg insan yatmasi arasında fark var.
Ikinci olarak yatak iki tarafli, bu sayede kışın daha sicak tutan malzemelerden yapilan taraf varken yazin daha serin malzemeli taraf var.
Yatagin malzemeleri dogal, icinde polyester vs yok. Ikea yatakta yapay iplikler var.
Ikea yatagin yaylari yatarken ses cikariyor, pahalida yok.
Yatakta bazi fiyatlar fazla olabilir ama ucuz yatak ile pahali yatak arasında fark var. Pazarlama değil yani sirf.

Ben fiyat araliginizi belirleyin, eger paraniz yoksa yayli yatak almayin, daha ucuz teknolojinin iyi kalitesini alin. Gene para yoksa cift tarafli değil tek tarafli alin.

Çoğu yabanci firma websitesinde yatis seklinize, vucudunuza göre nasil yatak almaniz gerektiği testleri var, onlara bakabilirsiniz. Ben misal terleyen biriyim haliyle serin yatak seviyorum. Bu sebepten belli türler bana önerilmiyor.
  • logisticsmanager  (12.06.21 23:31:18) 
Yaylı yaysız gibi değişkenler vardı, birisini almayın diyorlardı; unuttum açıkcası, ona bir bakın. Geçen sene iyi denebilecek bir yatak aldım. Uyku kalitem ciddi manada arttı.


  • ruhen hastayim ben  (12.06.21 23:33:03) 
Bir ek daha; kalitesiz yatakta iki kisi yatarken bir kisi hareket ederse digeri cok hissedebiliyor. Su anki yatagimizda buna da dikkat ettik ben 100kg adamim esim 45 kg haliyle cok hissederdi önceki yataklarda. Şimdi iyiyiz :)


  • logisticsmanager  (12.06.21 23:33:25) 
Yataş tesla almayın da ne alırsanız alın.
4 yıl önce aldık, ilk alışamadık herhalde falan dedik ama yok hiç rahat edemedik.
Annemle kardeşim bambi aldı ikisi de çok memnun.
Yakında değiştireceğiz gibi, bambi den almayı düşünüyoruz.
  • somethinginthewayshemoves  (13.06.21 02:24:18) 
Ben bi kere yatasin en ucuzunu almistim 2 senede yaylari firlamisti.
Sonra satici kadina dedim, oeh o da alinir mi en les model falan dedi.

Sonra alakasiz markalardan yine ucuz aldim, ariza vermedigi surece hepsi ayni bence.
Pandemi ayagina 1 yildir ustunde oturuyorum yine de o kisim cokmedi mesela.

Asgari kaliteyi tuttur yeter bence
  • divit  (13.06.21 10:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.