[]

Çekmeköy'de imar izinleri

Merhaba, Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi'nde bir ev satın almaya karar verdim. İskanı 2014 yılında alınmış bir daire, ancak gelen ekspertiz raporundaki bir durum kafamı kurcaladı.

İmar Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 12.05.2017 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı 9. İdare Mahkemesinin 30.10.2020 Tarih ve 2019/9 Esas, 2020/1429 karar sayılı ilanı ile iptal edilmiştir.

'Değerleme konusu taşınmazın dosyasında herhangi bir olumsuz evraka rastlanılmamıştır. Taşınmazın konumlu olduğu Çekmeköy Uygulama İmar Planı iptal edilmiş olup, ilgili biriminden alınan bilgiye göre inşaatı %100 tamamlanmış yapıların söz konusu iptal kararından etkilenmediği belirtilmiştir.'

'Taşınmazın yer aldığı Çekmeköy Uygulama İmar Planı mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Ancak taşınmazın iskanlı ve kat mülkiyetli olması nedeniyle söz konusu durumun taşınmazın satışına olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Taşınmaz satılabilir niteliktedir. Taşınmaz hisseli olup hisse değerleri ayrıca gösterilmiştir.'


Eksperin belirlediği gayrimenkul değeri alacağım değere oldukça yakın (510k-500k), satışa engel herhangi bir engelin söz konusu olmadığı ve yeniden satılabilirliğinin mümkün olduğu ifade edilmiş.

Bu iptal edilen imar izniyle alakalı olarak internette epey haber var. Ancak konuyu bilenler bir yorum yapabilir mi? Hali hazırda iskan alınmış da olsa gelecekte bir sorun yaşanır mı?

 
Bahsedilen tarihlerde bir dava olmuş, tüm çekmeköy'de inşaatlar durdurulmuştu uzun bir süre, sonra dava sonuçlandı ve imarlar ve inşaatlar tekrar açıldı.

Sizin daire ile de alakası yok yazıdan anladığım kadarıyla, tarih tutmuyor zaten, ama eksper ne diye o bilgiyi de eklemiş anlamadım.

Yani mahkemenin iptal ettiği ve dava konusu olan şey şu;

"12.05.2017 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli imar planı"

Sizin inşaat da 2010-2012 gibi ruhsat almıştır ve bu imar planıyla alakası yoktur.
  • John Bloor  (14.06.21 10:29:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.