[]

Tech recruiter'larına soru

Bi aday ararken, aradığınız teknolojilerin ne olduğuna dair ne kadar fikriniz var?

Örneğin şu sorulara ne cevap verirsiniz:

- Şirket Java developer arıyor. Son 3 yıldır Ruby yazmış birisi de size yazıyor. O kişiyi şirkete yönlendirir misiniz?

- TypeScript arayan bir iş ilanına, JavaScript developer'ı başvurabilir mi?

- DevOps pozisyonu için Python bilgisi şart mıdır?

- Source code, library ve framework terimleri arasında bir fark var mıdır? Veya bu fark sizi ilgilendirir mi?

Bu soruların cevaplarından emin değilseniz, gerektiğinde başvurabileceğiniz bir guide olsun ister miydiniz?

 
Şirketin stacki hakkinda bilgisi olmayan biri nasil personel alacak bilemiyorum.

-kisi daha once java gelistirmis ise yonlendirebilirim.

-js developer basvurabilir. ts, javascriptin superseti zaten. js bilmeden ts yazanlar var midir olabilir, boyle bir adayi mesela direkt elerim.

-devops icin sirket python kullaniyorsa sart olarak bakarim.

-bu terimler arasinda fark vardir, yazilim gelistiren birinden bu farklari bilmesini beklerim.

guide olsa bile tam yeterli olmayabilir. ben olsam alim yapilacak ekiplerin takim liderleri ile gorusme imkani varsa onlara sorardim.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (12.06.21 21:09:26) 
İlk cümlede kastettiğim teknolojilerin içeriği anlamındaydı, "şirketin ne aradığını bilmediğiniz" gibi değil.

- "kisi daha once java gelistirmis ise yonlendirebilirim."

Neden? Ruby'deki ne o kişinin kısa sürede Java'ya adapte olamayacağını söylüyor? C# desem cevap farklı olur muydu?

Yani buradaki karar verme sürecini anlamaya çalışıyorum. Diyelim ki bulduğunuz Ruby developer'ı aslında çok iyi, şirkete gönderseniz işe alınma ihtimali medicore bir Java developer'dan daha yüksek.

Buradaki kararı nasıl veriyorsunuz? Şirket "3 yıl Java tecrübesi olacak kardeşim" diyorsa o iş bitmiş midir, yoksa orada bi inisiyatif kullanma şansınız ya da motivasyonunuz var mı?
  • plutongezegendegilmi  (12.06.21 22:09:36) 
olayin ruby ile alakasi yok aslinda, sirket eger javaya adapte olma maliyetini karsilarim diyorsa olabilir. c# deseydin ben onerebilirdim sirkete bu adayi. javaya gecis surecinin daha kolay olacagini dusunurdum.

cok degisken var bu noktada. sirketten sirkete de surecler degisecektir. sirketin hangi noktalarda esneyebilecegini bilmek onemli. sirkete arti deger katacagini dusundugum adaylari onerme noktasinda inisiyatif kullanirdim.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (12.06.21 22:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.