[]

turkiye'deki top 10 turistik mekan

yabanci bir turist icin sizce turkiye deneyimini unutulmaya yapacak, gormeye deger en guzel 10 yer, dogal guzellik, tarihi mekan vs neresi?

kapadokya ve pamukkale haric, onlar ilk 10'a kesin girer zaten diye varsayiyorum.


 
antalya ve antalya'daki birbirinden essiz antik kentlerin hepsi, (ozellikle termessos). sehir hem klasik deniz kum gunes tatilinin cenneti hem tarihi guzelliklerin. ben olsam direkt antalya'ya gotururum misafirlerimi. tabii tam yaz aylarina girmeden veya yazdan cikarken.


  • levybroo  (12.06.21 10:31:46) 
efes var, akropolis'in adi var sadece, efes yeterince bilinmiyor yoksa akropolis'i bese katlar. ben sirince'ye de goturmustum sevmisti arkadasim. ama turkiye'de ilk 10'a girmez sirince yine de.


  • in vino veritas  (12.06.21 10:35:59) 
Ayasofya da eklenebilir listeye. Göbeklitepe de değerli.


  • dissendium  (12.06.21 10:46:39) 
Antik kente ilgi olduğunu varsayarak
Sıralamayı rastgele ve araç olduğunu varsaydım.
1- konya- çatalhöyük (tuzgölü ve ufak bi konya turu)
2- göbeklitepe (urfa- antep -hatay turu)
3- nemrut dağı
4- divriği
5- sümela manastırı (şart değil restarasyon vardı)
6- sagallos
7-valla kanyonu
8- knidos
  • 1917  (12.06.21 10:49:56) 
Efes, pamukkale, ıhlara, kapadokya, ayasofya, karadeniz yaylaları, bodum veya kaş'ta güzel bir koy.


  • liberal  (12.06.21 10:50:15) 
nemrut dağı ilk10'a değil ilk 3'e girer. inanılmaz.


  • etna  (12.06.21 17:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.