[]

elektrik-su faturaları

geçen sene kadıköy'de yaşıyordum ve 100 liranın altında fatura gelmiyordu. bu sene beyoğlu'ndayım ve faturalar 50 liranın üstüne çıkmadı henüz. bu ne şimdi? geçen seneki faturalara itiraz edip aradaki abuk farkın hesabını sorabiliyor muyum? bunun mantıklı bi açıklaması olabilir mi? üstelik geçen sene evde daha az bulunurdum, kullanımlarım daha azdı. bi acayip.




 
Şöyle olabilir, mesela önceki evde rezervuar tam kapanmayıp su kaçırıyordur veya damlatan musluk vardır, o yüzden yüksek gelmiştir. İtiraz için eski saatin test edilip fazla gösterdiğini falan ispatlamak lazım, olmaz o iş.


  • mikro patlama  (12.06.21 02:47:33) 
Ya bence Avrupa yakası daha uygun fiyatlı. Ben clk elektrikten ayesaş'a geçince elektrik faturam arttı. Ya zam geldi o ara ya da birim fiyatlar farklı.


  • prole  (12.06.21 06:04:34) 
buzdolabı ampullerin cinsi falan değişti mi?

su için rezervuar kaçağı olabilir. ya da su düz mü akıyordu. tazyik zımbırtısı tüm musluklarda takılı mıydı vs.
  • xrated  (12.06.21 09:56:06) 
benim gormedigim goremeyecegim bi yerde kacak olabiliyorsa onu bilemiyorum,gozle gorulen yerlerde sıkıntı yoktu. makinelerim değişti ama enerji sınıfları a++ vs idi. hatta eskileri küçüktü, şimdi buzdolabım daha büyük mesela. gecen sene ise giderdim, evde vakit geciremiyordum bile. bu sene evden calisiyorum. her seyi daha fazla kullaniyorum. eski faturalari attim, tuketimi karsilastiramiyorum ama biliyorum yani naptigimi. her seye ragmen eski faturalar simdikilerin 2 katindan fazla, bu bana normal gelmiyor. bi katakulli sezinliyorum.


  • levybroo  (12.06.21 10:20:35) 
elektrik faturası tarifeleri farklı olabilir. tek zamanlı ve 3 zamanlı tarifeler var.


  • xrated  (12.06.21 11:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.