[]

26 yaş için sinovac veya biontech?

Merhabalar herkese,

umarım herkes iyidir. benim bi sorum olucak aşı hakkında. nişanlım gıda sektöründe müdür olduğu için aşı olma hakkı kazandı. kendisi 26 yaşında, sigara kullanmıyor, ve astımı var. Ben sinovac olması tarafındayım. Annem ve babam bu aşıyı oldular ve şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Evet, koruyuculuğu bionteche göre düşük ama; mRna aşısı değil. Biontechin o yönü beni biraz korkutuyor açıkçası. Bu arada nişanlım 4 ayda önce covid geçirdi.

Bu yaş aralığında aşı olanlar hangisini tercih etti acaba?

 
Avrupa'dan yazıyorum; bu yas aralığında olan milyonlar mrna tercih etti. Ben 29 yasimdayim, mrna oldum (moderna)


  • logisticsmanager  (11.06.21 22:49:25) 
Ulasabildiginiz her asi yas araligindan bagimsiz, olmaniz gerekn asidir. Mrna asisi olmasinin size tereddute dusurmesi icin, hurafeler haric, herhangi bir bilimsel sebep yok. Biontech'in koruyuculugu daha yuksek soylediginiz gibi.

Fakat covid olan hastalar, covidi atlattiktan ancak 6 ay sonra asi olabiliyorlar, bu da aklinizda olsun.
  • bosver nicki  (11.06.21 22:51:03) 
@ logisticsmanager evet birkaç kişiye daha sordum yurtdışında olanlar sizin gibi söyledi. Aslında ben sonrası için korkuyorum. Sinovac geleneksel aşı olduğu için iç rahatlatıyor ama’ biontechte öyle bir rahatlık hissedemiyorum. Sizde herhangi bir yan etki oldu mu?


  • caffeinecontent  (11.06.21 22:55:10) 
@ bosvernicki evet normalde antikoru olduğu için beklememiz gerekiyor aslında. hatta iş arkadaşlarının ikisine aşı çıkmamış 6. aydan sonra çıkacakmış.


  • caffeinecontent  (11.06.21 22:56:50) 
Covit geçirdikten sonraki ilk 6 ay aşı çıkmıyordu değişti demekki.. bende covit geçirdim sonrasında tansiyon, MS gibi kronik hastalıkların olmasına rağmen biontech tercih ettim. Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım. mRNA aşılar Hk birçok bilimsel makale var. Sırf bu sebepten kaygılanmaktan ziyade daha alerjik olabileceği vb durumlar için kaygılanırdım sanırım


  • primetime  (11.06.21 23:01:50) 
Korkunuz bana sosyal medya korkusu gibi geliyor. Kimden duyduysam bunlari hep aynı şeyi diyorlar, daha bilimsel olarak destekli bir korkusu olan görmedim. Mrna bu sene ortaya çıkan birşey değil yani. Eğer reddit vs vs araştırip korkulariniza cevap bulabilirsiniz. Avrupa'da mrna sadece bir ilac alan kisiler kullanmasin diyorlar, başka da hatırlamıyorum. Ek olarak bizde Türkiye'deki gibi kağıt yok, bir kağıt imzaladik, onda sadece covid olduk mu covid olan birinin yanindamiydik vs sorulari var ama bütün olusabilecek sorunlari kabul ettim vs yok yani.
Eğer almanya kendi vatandaslarina da riskli asi yaptirip hepsini öldürecekse komik olur :)
Sifir yan etki oldu, esim biraz hasta gibi oldu ama bir aksam uyku sonrası geçti. Annem de biontech oldu gene grip oldu geçti.
  • logisticsmanager  (11.06.21 23:05:18) 
@ logisticsmanager aslında sosyal medya ve yan etkilerdeğil aklımı karıştıran. Bunun etkisi ileride çıkar diye korkum var. Burdaki birkaç doktorla da görüştüm geleneksel aşıdan bi zarar geldiğini görmedik bugüne kadar tarzı yorumlar yaptılar. Evet, almanya’nın görüşü konusunda da haklısınız ama üzerinden zaman geçince etkisinin olmayacağını kim garantileyebiliyor ki?


  • caffeinecontent  (12.06.21 07:41:43) 
@ primetime evet hala öyle çıkmıyor. nişanlımın antikor testi pozitif çıkmıştı iş arkadaşlarının pcr. o yüzden onlar bekliyor. evet şu ana kadar sorun yok,bi önceki mesajda da belirttiğim gibi kafa karışıklı sonrasında benim için. onun dışında bende de i antibiyotiğe karşı alerji var sinovac’ten başka bi alternatifim olmadığı söylendi.


  • caffeinecontent  (12.06.21 07:47:46) 
Benim de ari sokmasina alerjim var, ben de biontech oldum, ilk 2 gun kol agrisi disinda bir sıkıntı yasamadim. Yas 33 bu arada. Belki faydasi dokunur.


  • balpolen  (12.06.21 10:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.