[]

Bluetooth Kulaklığın Mikrofonunu Devre Dışı Bırakmak

Selamlar. Soru başlıkta olsa da ayrıntıya gireyim.

Telefonum iPhone 8 plus. İos 14.4.2 mevcut. Kayıtlarımda kullanmak üzere bir adet boya by-m2 yaka mikrofonu aldım. Kendisi şu: www.amazon.com.tr

Mikrofonu lightning girişinden takınca ilginçtir, telefon dışarı ses vermeyi bırakıyor. Video vs. oynattığınızda, telefon hoparlöründen ses gelmiyor. Kayıt alıyorum ama kayısı dinlemek için mikrofonu lightning girişinden çıkarmam gerekiyor. Neyse, konu bu da değil zaten.

Mikrofonu alma sebebim, zoom’da kayıt alırken kullanmak. Ancak telefona Bluetooth kulaklığımı takınca, kulaklığın mikrofonu da aktive oluyor ve iki kaynaktan kayıt almaya başlıyor, bu da istediğim bir şey değil haliyle. Kulaklık da bu: JBL T500BT.

Dolayısıyla sorum şu: Zoom’un ayarlarında da böyle bir şey bulamadığımdan, acaba kulaklığın mikrofonunu deaktive edip, kulaklığı sadece sesi duymak için kullanacak şekilde bir ayar yapmak mümkün müdür? Bu sırada da yaka mikrofonunu kullanmak asıl hedef pek tabii ki.

Şimdiden teşekkürler, sevgiler.

 
İlk durumun sebebi lightning girişini 3,5mm jack girişine çeviren o aparat. Sen o ara kabloyu takında iphone mikrofonlu kulaklık taktığını varsayar, 3,5mm girişten cihazın ne olduğu bilgisini alamayacağı için tüm ses giriş/çıkışlarını lightning'e verir. dolayısıyla kendi hoparlörü ve mikrofonu devredışı kalır.

ikinci durumda JBL'i bağladığında bluetooth menüsüne gelip menüde yer alan cihaz adının sağındaki i butonuna bastığında mikrofon ayarı çıkıyorsa buradan o ayarı değiştirebilirsin. Eğer cihazda mikrofonu kapatacak bir ayar ya da buton yoksa bu istediğini yapmak mükmün değil.
  • himmet dayi  (12.06.21 09:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.