[]

Oto Yıkama Ses Şikayeti

evin tam karşısına bir tane oto yıkamacı açıldı ve o basınçlı su hortumundan inanulmaz ses çıkıyor. cam açık olduğunda sesten tv izlenemez durumda.

bunun bir standartı, şusu busu yok mudur? şikayet etsem sonuç alabileceğim bir konu mudur?


 
Hayır alamazsınız, gün içerisinde belli bir saate kadar her işletmenin çalışma hakkı var, bizim evin önünden de bulvar geçiyor akşama kadar cam pencere açıksa tv dahi izleyemiyoruz ne yapıcaz? yolu buradan kaldırın ya da arabalar motoru durdurup iteklesinler mi diyeceğiz?

Gelişmiş ülkelerde bu tür işletmeler genelde yerleşim yerlerinden uzak noktalara yapılır insanlara rahatsızlık vermesin diye ama maalesef bizde durum bu katlanmak zorundasınız.
  • solo  (11.06.21 14:22:58 ~ 14:24:52) 
katlanmak zorunda vs değilsinz yeni açıldıysa şehir içi bölgeye belediyelerin ruhsat vermemesi gerekiyor.


  • secaatli baron  (11.06.21 14:41:42) 
benzer işi yapan bir arkadaş ile görüştüğümde yıkamacıların %90 (yıkama işi ana işi olmamasına rağmen, kendi de dahil) ruhsatsız olduğunu söyledi. Çünkü 3 tane kuyu açıp atık sularını çökertmeleri ve atık suları belirli bir temizlikte kanalizasyona vermeleri gerekiyormuş. Bunu da apartman altında veya başka bir yerde yapmak çok zor ve maliyetli demişti.
bence belediyeye bir şikayet edin (kimlik bilgileriniz gizli kalır mı bilmiyorum).

  • faithless  (11.06.21 14:43:32) 
bence doğru yere müracaat ederseniz sonuç alabilirsiniz. bazı işletmelerin açılabilmesi için altında olacakları konutlardan izin alması gerekiyor. örnek veriyorum bir apartmanın altına imalat yapacak bir fırın açılacaksa oturanların izin vermesi gerekli. koku için bir prosedür varsa ses için de vardır kesin. belki gerekli izinleri almamıştır, belki desibel ölçümü yapılsa siz haklı çıkarsınız.

her şeye belki diyorum çünkü oturduğunuz yerin yerel idaresi nasıl çalışıyor bilmiyorum. belediye ya da zabıtaya sorabilirsiniz. mesela bir iş yeri sırf dükkanının önü diye sokağı işgal edecek eşyalar koyuyorsa bunu da şikayet edebilirsiniz.
ben iş yeri komşumuzu şikayet ettim, dükkanlarının önündeki sokak köşesini dükkan malzemesi ile doldurmuşlardı. zabıta ekibi geldi, temizlettirdi, gelmişken hepimize de denetim yaptı mis gibi...

yani siz yapacak bir şey yok deyip oturursanız sonuç alamazsınız ama belki yapacak bir şey vardır.
  • ofelia  (11.06.21 14:44:17) 
Belediyeye resmi dilekçe yazarak şikayet edin ama dersinize çalışarak, ilgili maddeleri refere ederek yazın. Böyle spesifik konularda mevzuata hakim olamayabilir ilgili memurlar. Eğer siz yonlendirirseniz ve dilekçeyi verdikten sonra ilgili birimleri biraz taciz ederseniz çözülebilir.


  • temasettin  (11.06.21 15:08:38) 
Kabahatler Kanunu
Gürültü
Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli
Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya
tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

36/2. madde sizin için var.
  • trajikomix  (11.06.21 20:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.