[]

Kapora sözleşmesi

Ev satarken kapora sözleşmesine alıcı cayarsa kapora geri alınmaz, satıcı cayarsa kaporanin 2 katını verir gibi sözleşme imzalanmış. Biz satıcı olarak vazgeçmek istiyoruz ama 2 katını vermeden. Önemli husus bu sözleşmeyi imzalayan tapu sahibi değil. Yine de bağlayıcılığı var mıdır?




 
Sözleşme olsun ya da olmasın, zaten her türlü satıcı caydığında hukuken 2 katını verir.


  • adwokat  (11.06.21 14:03:59) 
sozlesmeyi imzalayan kim?
tapu sahibinin vekalet vererek bu konuda yetkili kildigi baska biri veya yetki sozlesmesi yaptigi emlakci ise baglayiciligi olur.

saticinin cayma halinde 2 katini vermesi yasada geciyor.

burada mantik su: vazgecisin onune gecmek icin vazgecme halinde vazgecen tarafin esit sekilde maddi kayba ugramasi.

diyelim ki kapora 5 TL. alici kapora verdikten sonra cayarsa 5 TL sinden oluyor.

siz cayarsaniz siz de 5 TL nizden oluyorsunuz. 5 TL zaten alicinin kaporasi, onu iade edip bir de kendinizden 5 TL veriyorsunuz, toplam 10 TL vermis oluyorsunuz.
onun icin yasada satici vazgecerse 2 kati diye gecer.
  • la lykia  (11.06.21 14:16:33) 
Vekalet falan yok hocam. Akrabanın evinde oturuluyor. İçindeki akraba imzalıyor ama vazgeçiyor. Tapu sahibi de satmak istemiyor


  • meraklitursucu  (11.06.21 18:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.