[]

M1 işlemcili iPhone gelecek mi?

iPad Pro M1 işlemciyle bir devrim yarattı. Tablet alacak olsam direkt bunu alırım mesela, iPhone için de efsane bir model bekliyorum, M1'li bir iPhone gelir mi sizce?




 
bataryadan dolayı yakın zamanda m serisi işlemcili iphone geleceğini sanmıyorum.


  • burntfirefighter  (11.06.21 00:47:07) 
Gelmez, gerek de yok zaten. Apple segmentasyon işine çok dikkat eden bir marka, birbirini baltalayacak ürünler çıkarmak istemez. Çok uzun süre tek iPhone ile devam ettiler zaten ama sonra pazara ayak uydurmak zorunda kaldılar. Bu anlamda aynı anda 4-5 tane iPhone satıyor olmaları bile Apple ürün gamı için çizgi dışı.

Ki aslında m1'li tablet çıkarmaları bile mba için bir tehdit ama onu da ipados ile dengede tutmaya çalışıyorlar. Öte yandan ipados birkaç nesil sonra daha da gelişip mba için ciddi tehdit oluşturacak. Ipad hariç tablet piyasasının ölmüş olması da telefonların büyüyüp ve güçlenip tabletin yerini tutması sebepli. Evet 12 inç bir iPhone gelmeyecek ama m1'li bir iPhone yaparlar, creative uygulamaları da ios'e getirirlerse tableti baltalamış olurlar.

M1'in getirdiği güç standart cep telefonunda yapılacak herhangi bir şey için gereksiz derecede fazla. O güçten faydalanacak creative uygulamalar ise büyük ekran istiyor. Kaldı ki yukarıda dendiği gibi batarya konusu da problem. Ama bunu çözseler bile Apple'ın kısa vadede m1'i cep telefonuna getirmesi mantıklı olmaz.

Ha ne olur, snapdragon 6458294 çıkar, a28 a37 geride kalır, o zaman rekabet için getirirler. Ama düşününce, mevcut işlemciler bile cep telefonunda yapılabilecek yüksek işlem gücü gerektiren işler için yeterli, bu yüzden cep telefonundaki işlemci ilerlemesinin kas gücünden ziyade verimlilik-güç tüketimi noktasında olacağını düşünüyorum.
  • Jux  (11.06.21 02:52:38) 
M1'li ipad bile overkill'in dik alası olduğu için (şu anki senaryoda) iphone hiç ama hiç sanmıyorum.

Uzun süredir apple kullanan takip eden herkes m1 ipad görünce ulan bi logic, bi finalcut, bi mainstage bi motion falan mı görecez aca ipad'da dedi. Hala da diyorlar bahsettiğim yazılımlar gelmezse ne manası var zaten luma fusion, premiere rush, cubasis falan hayvan evladı gibi çalışıyordu A12Z üzerinde.
  • hedep  (11.06.21 08:48:26 ~ 10:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.