[]

ozel uni mezunu doktor, avukat vs.

turkiye sinirlari icerisinde, ozel uni mezunu dr, av tercih ederken endise duyuyor musunuz? gercekten cok takiliyorum bu mevzuya. tamamen parayla mezuniyet gibi dusunuyorum. seviye olarak iyi olsa zaten neden devlet uni tercih etmesin ki? iu mezunuyum, devlet okulu da ovecek halim yok ama en azindan endiselenmemem gerektigini soylemek isteyen olursa dinlerim.

sevgiler


 
Şimdi Bilkent, Koc, Sabancı hukuk mezunu birini sütçü imam hukuk mezunu biriyle karsilastirmak doğru mu? Apartman üniversitelerini es geçiyorum tabii ama özel üniversitelerde de çok kaliteli olanlar var.

Ayrıca tecrübe, kendini geliştirme gibi faktörleri de unutmamak gerek.
  • fraise  (10.06.21 18:50:03) 
40 yaşında özel okul mezunu avukat tanıyorum. 15 senelik tecrübe sahibi. Müthiş bir çevresi, çok sağlam tecrübesi var. Bu adama gözüm kapalı güvenirim.

Eğer gideceğim avukat genç yaşlardaysa kesinlikle devlet okulundan mezun olmasını tercih ederim. Çünkü yeni mezun olmuş avukatlarda haliyle tecrübe konusunda eksiklikler olabilir. parası da ona göre olur. madem tecrübesi az teorik bilgisi iyi olsun diye düşünürüm. Özel okul mezunlarının ne disiplinine ne de teorik bilgisine güvenim yok.

tabi bu genellemedir. her genelleme gibi bu da yanlış olabilir.
  • adwokat  (10.06.21 18:56:00) 
Okulun bir önemi yok. Ezberi iyi ise iyidir. Okulda öğrendiği çoğu şey iş hayatında işine yaramaz bile. Tamamen kendini geliştirmesine bağlı. Boğaziçi mezunu doktorali tanıdığım var eşeğini bile teslim etmezsin


  • seyyar satıcı  (10.06.21 19:14:43) 
Avukat için nereden mezun olduğu çok önemli değil, asıl önemli olan dava kazanma oranı. Doktor için de aynısı geçerli. Bunu nasıl ölçeriz, o da cevaplaması zor bir soru ama ben bunlara bakıyorum.


  • hayirsiz  (10.06.21 19:46:00 ~ 19:47:00) 
Hiç endişe duymuyorum. Devlet ve özel okul karşılaştırması yaptığınız şekliyle eskide kaldı, ikisinin de iyileri ve kötüleri var artık. "seviye olarak iyi olsa zaten neden devlet uni tercih etmesin ki?" demişsiniz, nice kaliteli özel okulda pek çok devlet üniversitesine göre çok daha iyi eğitim olanakları var.


  • fotrsapka  (10.06.21 19:51:25) 
@fraise dediginiz universiteleri ben de tenzih ederim.

apartman unide hukuk mezunu bir avukatla calisiyoruz ben de alakali konumuzla ilgili biri oldugu icin tercih etmistim. universitesi linkedinde yazmiyor bile. yani hem tercih ediyorum hem soru isaretim kaliyor umarim memnun kaliriz isinden de aklimdayken fikrinizi merak ettim
  • ala09  (10.06.21 19:59:23) 
Merhaba,

Ben Özel üniversitelere tamamen önyargılı biri olarak özel üniversiteden mezun oldum. Apartman üniversitesi değildi. Ve devlet üniversitesinde aynı bölümde okuduğum arkadaşlarımdan çok daha iyi bir eğitim aldım. Mesleki eğitimim de epey öndeydim diyebilirim. İyi ve kaliteli bir özel üniversiteyse eğer tercih edebilirsiniz.
  • makarnacanavari  (10.06.21 21:18:21) 
Ozelden ozele degisir. Koc, Sabanci, Bilkent ile Bahcesehir, Yeditepe ve birkac ozel universiteye daha guvenirim.


  • howfaristhesky  (10.06.21 21:38:06) 
parayla mezuniyet nasıl oluyor ya, sınava girmiyor mu bu insanlar 4 sene boyunca? özel üniversitede hocalık yapan boğaziçi, vs. mezunu akademisyenler, "bunlar para vermiş ya" deyip havadan mezun mu ediyor? :) kimse yatarak üniversite okuyamaz bence, özellikle de tıp ve hukuk gibi bölümlerde. insanın kendini yetiştirmiş olması da ayrı bir konu tabii.


  • nathanieltroy  (10.06.21 23:29:28) 
@nathanieltroy

Olay şu, vakıf üniversitesinde derse giren hocalar aynı zamanda devlet üniversitelerinde de derse giriyor. Dolayısıyla aynı hoca tarafından sorular hazırlanmasına rağmen arada müthiş bir uçurum oluyor. Devlet üniversitesindeki öğrenciler sınavda dökülürken vakıftakiler kolay sorularla rahat rahat ders geçiyor.

Bir zamanlar fetöden dolayı kapanan x üni öğrencileri bizim okula özel öğrenci olarak alınacaktı. Tabii haliyle büyük tartışmalar çıktı. Devletliler “biz bu okula hakkımızla geldik başkasının bizim sıralarımızda eğitim görmesi kabul edilemez” derken, kapanan fetö üniversitesi öğrencileri ise “biz de sizlerle aynı hocaların sınavına giriyoruz. Siz dökülürken biz en iyi notlarla geçiyoruz” diye kendlerini savunmuştu. Twitterda facebookta ateşli tartışmalar dönmüştü.

Neticede o öğrenciler geldi, sınav neymiş onu gördü. Laga luga yapıp Okul uzatan 2 tanesini biliyorum :)
  • adwokat  (11.06.21 11:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.