[]

yarım gram altın

merhaba,

arkadaşımın düğününde yarım gram altın takmayı/keseye atmayı düşünüyorum. ayıp olur mu sizce?

piyasa çok yüksek malum. düğün için gidince konaklamasıydı, ulaşımıydı derken 500+ bir harcama yapamıyorum.

siz olsanız yarım gramı sorun eder miydiniz?

 
Sorun etmiştik, evet.

En azından gram takın
  • MiraTaurus  (10.06.21 15:13:57) 
keseye atılcaksa bir şey olmaz. ama taktığını görse bozulabilir. gerçi o stresten anlayamaz 1 gram sanar en kötü :)


  • xrated  (10.06.21 15:14:37 ~ 15:14:53) 
çok yakın arkadaşınız değilse ayıp olmaz bence.
açıkçası ben çoğu arkadaşımı sadece o gün birlikte olalım diye çağırmıştım, hiçbir şey takmasalar da sorun etmezdim ama buna rağmen gelmeyen arkadaşlarım oldu. yarım gramı da sorun etmezdim.

  • marla is in my head  (10.06.21 15:16:11) 
Arkadaşınızın yakınlığına göre değişir, siz evliyseniz eğer, onun size taktığı takıya göre değişir. Ama kesinlikle keseye atayım gram sansın gibi düşünmeyin. Yarım gramın yarısını bile taksanız üzerine isminizi yazın. Yarın öbür gün arkadaşınız da size takı takacağında ne takması gerektiğini bilmeli bence. Sorun etme kısmında, benim gram veya çeyrek taktığım biri gelip bana yarım gram taksa sorun ederdim. Ama ilk evlenen bensem sorun etmem. Yarın onun düğününde ben de ona yarım gram takarım.


  • hrvl  (10.06.21 15:20:02) 
evlilik tarihlerimiz arasında 1 ay olacak.

o temmuz başı, ben temmuz sonu evleniyorum. yani, benim taktığıma göre şekillenir onun takacağı da.
  • hooiken  (10.06.21 15:21:06 ~ 15:21:26) 
çoook mu yakınsınız? çok yakın değilseniz gitmeyim bile bence. çok yakınsanız da takacağınız takıyı sorun etmemesi lazım bir zahmet.


  • elorelia  (10.06.21 15:25:39) 
Bunları sorun edecek insanların düğününe gitmeyin bence ya, ben etmezdim.


  • bay b  (10.06.21 15:31:44) 
Çok yakın arkadaş değilse dert değil.

Şehir dışında anlaşılan düğün. Yol+ konaklama derken masraf çok kimse için kendinizi zora sokmanıza gerek yok. Düğünde takı olayı, herkesin gücü yettiğince evlenen çifte destek olması amacıyla toplanır. Bunda bozulacak bir şey yok.

Bozulan sorun edenle de iletişimi kesin bence:)

Hele bi de sırf zevki için şehir dışına sürüklüyorsa insanları hiç kasmayın. Tüm çevresi istanbul'da olup bodrum'da düğün yapan arkadaşım vardı mesela. Giden herkes kafadan 2bin lira masrafa girdi. Şimdi bu adam bir de çeyrek mi yarım mı muhabbetine girseydi lafı yerdi :)
  • anten  (10.06.21 15:33:17) 
Altın için düğüm yapan biri ise gitmeyebilirsiniz. Ama beraber bakit geçirmek, yemek, içmek, eğlenmek için yapılan bi düğünse rahat rahat gidin yarım gramınızla


  • zimbirik  (10.06.21 16:08:26) 
Benim de var ayni sıkıntıdan. 2 tanesine çeyrek altın aldım yakınlar diye. Bir tanesine de 200 lira asıp geçeceğim. Öyle düşündüm.


  • westblack  (10.06.21 16:14:24) 
yakışık değil ama tl takın

altını bozdurması saklaması komisyonu dert

ekonomik istikrar yok, taktığınız aynı değerde geri gelmeyecek

artık kimse aynısını takayım derdinde de değil çünkü fiyatlar 4x artsa bile
spekülasyondan arındırsak 2x artması lazımdı deyip daha düşüğünü takıyorlar
  • bir soru sorcam  (10.06.21 16:28:48) 
valla yakın arkadaşımsa gider ve takardım da, yakın değilse "ben gelmeyeyim, o parayla altın göndereyim sana" gibi çıkarcı bir teklif yapabilirdim. Covid zamanı güzel bahane hem. Bir arkadaşım ortada covid de yokken yaptı bunu, Erzurumda mı ne düğün vardı birkaç yıl önce, gidip çeyrek takacağına gitmeyip yarım taktı.


  • nhk ni youkosu  (10.06.21 16:31:41) 
Cevabınıza göre, bence sorun edilmez. Herkes durumu ölçüsünde takabilir, hatta yoksa takmayadabilir. Yanında olmanız yeterli diye düşünüyorum. Sizin takacağınıza göre o da size takacaktır.


  • hrvl  (10.06.21 16:31:51) 
Bizim dugunde 1 tane yarim gram takilmisti. Takan kim bilmiyoruz ama takmak zorunda kaldigi icin cok uzulmustuk zira kimsenin gelenekler icin zor duruma dusmesini istemeyiz.


  • cleric  (10.06.21 18:17:49) 
iş yerinden arkadaşıma takmıştım. iyi arkadaşımdı çok samimi değildik yılda birkaç defa görüşürdük.. türk lirası takacaktım ama yarım gram o zaman takmayı düşündüğüm türk lirasından %20 daha fazlaydı.. tl yerine altın takayım en azından değerini kaybetmez demiştim.


  • jepa  (10.06.21 18:32:48) 
Düğünler yakınsa zaten isminizi cıkarıp kendi ismini takıp aynen iade eder sıkıntı olmaz :) Normalde bozulabilirdi ama şimdi zaten birbirinize aynı ayarda takma sosyal zorunluluğunuz var, tam da taksan sana aynısını vermeli.
Açıkçası evlenen çok yakınım değilse ben de yarım grama sığınıp torbaya isimsiz atıp kaçıyorum, yapacak bir şey yok para yetişmiyor bazen. Çok yakınsa, Allah'a sığınıp çeyrek.

  • Sulfoxaflor  (11.06.21 07:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.