[]

Antakya'da bir günde nerelere gidilir? (yemek)

Yarın misafirlerimiz geliyor, biz de buranın yabancısı sayılırız.
Şöyle düşündük,

İlk olarak Hatay Gastronomi Evi'nde mezelerle başlasak,
Sonra Pöç Kasabı'na gitsek,
Ardından Çınaraltı'da künefe yesek,

Bir kahve arasından sonra başka neler yesek diye düşündüm, özellikle buranın yerel lezzetlerini tatmak için geliyor arkadaşlar. Nerede ne yememizi önerirsiniz?

 
Bütün ana akım mantıklı seçimleri saymışsınız. Bunlara ek olarak aklıma gelenler midenize sığmaz.
İnci Kıraathanesi'nde (Affan Kahvesi olarak bilinir) - Haytalı adlı tatlı kesinlikle denenmeli. Antakya'da ya da Türkiye'de başka yerde olmayan bir lezzet. Elbette Lübnan'da bulabilirsiniz. Gastronomi evine yürüme mesafesindedir. (hoş, Antakya'da her şey yürüme mesafesindedir)

Taşıtınız mevcut diye varsayarak akşam için önerilerim:

Akşam yemeği için Maho ya da Saymın (Maho'nun Oğlunun yeri)
O tarafa gitmek yerine Harbiye Kule Restaurant

Pöç kasabı, gastronomi evi gibi yerler son 5 sene içinde oluşmuş, önceden bilinmeyen ve oranın yerlisi olarak bana fazla ticari gelen yerler. Ancak daha az romantik baktığımda görüyorum ki, günübirlik ziyaret eden insanların ihtiyaçlarını fazla araştırmaya gerek kalmadan karşılayacak bir yer her türlü ticari ve modern oluyor. Orijinal dokudan kaybı da oluyor haliyle.

İyi eğlenceler dilerim, iştahınız kapanmasın


Ana akım olmayan inanılmaz lezzetler:
* kekikli zeytin salatası
* Humusçuda bakla yemen (Fava da derler ancak başka yere benzemez)
* Sac oruğu (içli köftenin yatay olanı)
* Suriyeli restoranlardan Falafel, Fatte, Tabooleh yemek
* Kakuleli kahbe almak (habbilhel) - Menengiç kahvesi de alabilirsiniz
* İncir rakısı
  • Etanglement  (10.06.21 12:41:57) 
Bir gunde o kadar yapilir anca zaten. Hurmali kombe mi kahke mi ne vardi, uzun carsida satiyorlsr onlardan yedirebilirsini yanlarina da alirlar hatta.

Muzelere ilgileri varsa arkeoloji muzesine gidilmeli kesinlikle
  • fakyoras  (10.06.21 13:23:28) 
valla muzesi muazzam eger merakiniz varsa mutlaka gorun.
cinarlati fazla overrated bence gitmezseniz olmezsiniz, ben zaten hatay'da kunefeden cok kabak tatlisi yiyorum gittigimde.
humus seviyorsaniz humuscu nedim usta'ya muhakkak gidin, bana sonra tesekkur edersiniz.
zahter salatasi mutlaka yiyin ve severseniz donuste yaninizda taze zahter mutlaka goturun.
  • bay b  (10.06.21 13:45:06) 
Çok teşekkürler. Peki künefe için nereyi önerirsiniz?


  • hadi ya la  (10.06.21 19:47:40) 
inan kunefede uzulme gibi sansin yok ya :)
ben mesela harbiyede kule restoran var oraya yemege gitmistim sene 2015-16 falan bir kunefe geldi yarisini zor yedim kocaman ve citir citir ve hesapta da 7 lira yazmislardi hahah. bu arada cinaraltina laf ettim ama kotu diye degil kendinizi sartlamayin diye.
dedigim gibi hatay'da kunefede kebapta kolay kolay uzulmezsiniz. o tarihi carsidaki kuneficlerden donmus kunefe alip getirmistim onlar bile cok guzeldi mesela oyle soyleyim.

ama kabak tatlisi alip getirmek isterseniz koprubasi tatlicisi var kunefecilerin oldugu meydanda, orayi tavsiye ederim.
  • bay b  (11.06.21 09:00:55 ~ 09:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.