[]

Netflix stremio vs

netflix e üye oldum. Amcak izlemek istediğim birçok içerik yok. Bir de nedenini anlamadığım bir şekilde stremiodan daha iyi bir çözünürlükte izliyorum. Bir sonraki ay iptal ederim sanirim. Bir arkadaş buradan stremio yu önerdi. Oldukca beğendim. Ama 2 saatlik filmleri 5-6 gb boyutunda seçince takılıyor,, dolmasını bekliyorum. İnternet hızından dolayı mı? Ne önerirsiniz? Online izleme için hangi platformu kullanayım? Sözlüğe baktım cinema hd2 gibi birçok yer var kafam karıştı. Stremio iyi ama takılmadan nasıl izlerim?




 
Netflix'i nereden izlediğin de önemli. Google Chrome ile Netflix'te maksimum 720p görüntü alabiliyorsun örneğin. Diğer tarayıcılarda biraz daha iyi. En iyisi Microsoft Edge. Gidip netflix'e 4K parası veriyorsun ama Chrome ile 720p'nin üstüne çıkamıyorsun. Biraz komik bir durum :) TV uygulamasında böyle bir sorun yok.

Stremio'nun çalışma mantığı belli bir serverdan ilgili filmi stream etme şeklinde değil. Arkaplanda torrent çalışıyor. Yani filmin boyutunun 5-6 GB olmasıyla birlikte o filmi kaç kişi 'seed' ediyor o daha önemli. Çok fazla aktif seeder varsa 5-6 GB film 13 MBit hızla bile izlenir (13 MBit hız = 5.7 GB/saat).

İnternet hızın 13 MBit'ten düşükse daha düşük boyutlarda olan seçeneklere yönelebilirsin ya da Stremio kullanmak yerine direkt torrent ile indirip izleyebilirsin. Stremio gibi pratik olmaz tabii.

Örneğin 8MBit internet hızın varsa saatte maksimum 3,5 GB indirebilirsin. Bu şekilde düşün.
  • himmet dayi  (10.06.21 12:08:01 ~ 12:08:27) 
stremio dediğiniz torrent dosyalarını indirip, aynı zamanda izlemeye yarayan bir program.

netflix'in kendi delidehşet sunucuları var. sizin internet bağlantınız yettiği sürece istediğiniz hızı verebiliyor. stremio ise torrent tabanlı olduğu için dosyayı indirmeye çalıştığınız kişilerin size göndereceği hızı alabiliyorsunuz. sizin internetiniz yetse bile, karşı tarafta size internet verecek kimse yoksa izlemeniz mümkün olmaz.

ben bu sebeple stremio yerine, filmi torrent ile indirip, indirdikten sonra izlemeyi tavsiye ederim.
  • co2s2  (10.06.21 12:10:51) 
Stremio'da addons menüsü var. o menü altında film içerikleriyle alakalı addonları kurarsan eğer sadece 5-6 gb'lık olanlar değil 700mb, 1-2 küsür gb'lık versiyonlarını da görebilirsin. Takılmanın sebebi internet hızın ve tercih ettiğin kalitenin yüksek olması..


  • IncredibleMau  (10.06.21 12:20:15) 
Iptv al. Yıllık 200-250 lira ortalama. Istediğin içeriği eklerler donmadan izlersin internet hızın iyiyse.


  • westblack  (10.06.21 13:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.