[]

vitra gömme rezervuar dolarken ötüyor

7-8 yıllık olduğunu tahmin ettiğim vitra marka gömme rezervuar, sifon çektikten sonra yeniden dolarken düdük gibi ötüyor. kapağı çıkarıp vanasıyla falan oynadım, açtım, kıstım ama yok, mümkün değil kesemedim sesini. elimde kalır diye bilmeden fazla da kurcalamadım.

diğer tuvalette de aynısından var, onda problem yok, demek ki bunun bir yerlerini kurcalamak gerekiyor. gece tuvalete kalkınca oldukça sinir bozucu oluyor. muhtemelen konuya komşuya da gidiyordur bunun sesi titreşimi.

nasıl keserim bunun sesini? neresini kurcalayayım?

videosunu bırakıyorum: streamable.com

 
hocam iç mekanizma değişecek


  • kingcyrax  (10.06.21 09:45:31) 
Dolum yapan bir meme var, önünde de bir conta olur, su doldukca şamandıra bu contaya baskı yapar ve memenin ucu kapanır.

O contayı değişmek, ya da bi ters düz etmek işe yarar genelde.

Boşaldığında şamandıra aşağıdayken elinizle mekanizmayı yukarı kaldırıp biraz baskı uygulayın sisteme, aşağı yukarı bir kaç kez hareket ettirin belki kıl kadar bile bir değişiklik olsa sesi kesersiniz.
  • John Bloor  (10.06.21 09:54:53) 
Su vanasından geliyor bence bu ses. Yani reservuarı dolduran çeşmenin/vananı tanziğinin arttırılması lazım.


  • zimbirik  (10.06.21 10:13:29) 
kapagini sok. icinde samandra var samandirayi indirip kaldiran kolum dibinde johnun dedigi gibi conta var kenarlarinda bosluk varsa ve eskidiyse oter. elinizde yoklayin bazilarinda civada gibi sistem var oradan sikabilirsin. ya da yag benzeri bir sey sikin. elinizde kalmaz. basit sistem acin ve dedigim yere bakin gerisini zaten cozersiniz.


  • dio  (10.06.21 11:12:52) 
YouTube'dan mekanizma söküm videolarına bakın. Söker takarım derseniz sokup bir temizleyin, kırık çıkık var mı bakın. Ama en kolayı servis çağırmak. Ben de benzer sorun yaşadım servis normal Usta'dan ve benim piyasadan yapabileceğinden daha ucuza ve temiz halletti. Grohe marka bizimkisi


  • nucleon  (10.06.21 11:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.