[]

2022 bedelli

"2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 Cuma Saat 18:00 olarak belirlendi. Bu tarih, 2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyenler için başvuru ve bedelli askerlik ücreti dahil tüm işlemlerin tamamlanması gereken son tarihtir."

kaynak: ersepeti.com.tr

doğru mudur bu bilgi? 2022 yılında gitmek için 31 aralık 2021'e kadar başvurmak mı gerekiyor?

başvursak bile, parayı 2022 şubat-mart gibi yatırabiliyor muyuz?

başvuru sürecinde, her şeyi e-devlet'ten yapabiliyor muyuz? askerlik şubesi ile işimiz oluyor mu?

bedelli kredisi diye bişi yok dimi bi de? :) klasik ihtiyaç kredisi sanırım, baya faizli maizli.

 
1) bilgi doğru.

2) hayır, hatta sanıyorum geçen sene başvuru en geç kasım'da, ücreti de en geç 31 aralık'ta yatırabiliyordunuz. ama sanırım bu seneden itibaren kolaylık olsun diye ikisinin de son tarihini 31 aralık yapmışlar.

3) daha önce askerlik yoklamanızı yaptırıp aile hekiminize muayene olduysanız ve de askerliğe elverişlidir raporu aldıysanız geri kalan her şeyi e-devletten yapabiliyorsunuz.

4) bedelli kredisi diye bir şey yok ama bazı bankaların bedelli için normalden biraz daha düşük faizli ihtiyaç kredisi gibi kampanyaları olabiliyor.

ben de bu sene yapcam ordan biliyorum :)
  • makarnavodka  (09.06.21 21:45:46) 
@makarnavodka: çok teşekkürler. bir yerde de ücret yatırma ile ilgili şöyle okumuştum, siz başvuruyorsunuz ve başvurunuzu takip eden 2-3 ay içinde de ücretinizi yatıyorsunuz diyordu sanki. o neydi peki acaba?


  • hooiken  (09.06.21 22:06:58) 
bende bi soru ilistireyim şimdi benin tecil 2022 temmuzda bitiyor

ben bedelli icin 2021 araliga kadar mi yatirmam gerek, yoksa 2022 araliga kadar mi
  • egokalp  (09.06.21 22:31:20) 
@ego kimse cevap vermezse diye yazıyorum; askerlikte işlemler yıllık ilerliyor. temmuz 2022 de bitiyorsa 2022 aralığa kadar askerlik durumunu netleştirmen için şubeye gitmen gerekiyor. ya bedelli ya normal vs diye. 2022 temmuz 2022 aralık arası istediğin zaman gidebilirsin.


  • Golgi  (09.06.21 23:02:14 ~ 23:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.