[]

Aşı bekleme süresi hakkında

Bugün 15:00’te aşı randevum vardı. Başka tahlillerim olduğu için erken gittim. İşim bittiğinde aşı randevuma 1 saat vardı. Neyse dedim en azından yerini öğreneyim şu aşı odasının. Gittim buldum odayı. Kadın gelin beklemenize gerek yok yapalım dedi. Orayı bulmamla içeri girmem bir oldu yani. Benden önce bir kişi aşı oldu. Ama benim 5. Dozu olduğuma dair bir konuşma geçti kendi aralarında. E tamam da bana yapılan o 5. Doz kaç dk’dır dışarda duruyordu ben nerden bileyim?. Etrafta kimse de yoktu sıra bekleyen eden. Kaç dakkadıe beklediğini bilmediğim bir aşı oldum özetle.

Bu konuda hastaneler eblehçe ve ahmakça davranıyor olamazlar değil mi? Ben boşuna işkilleniyorumdur herhalde?


 
geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla biontech flakonunu çözdükten ve su ile karıştırdıktan sonra buzdolabında bi 6 saat kadar saklayabiliyorsunuz. doktorlardan duymuştum.


  • makarnavodka  (09.06.21 20:31:48) 
14 ten 6 düş 8 olur. Saat 8 den önce açıldıysa haklısın ama sanmam.
Muhtemelen saat 13 için açılan partidir en kötü ihtimal.

Aşı olan sayısı arttıkça bu tip duyurular artıyor ama bence çok takıyorsunuz.

Bence iki seçenek var ya hiç olmamak eğer olmaya karar verildiyse de kendimizi devletin şefkatli kollarına bırakmak, zaten başka bir seçenekte görünmüyor.

Şu an gündemde olan bir işlem olduğu için hata yapacaklarını sanmam
  • infernalcadre  (09.06.21 20:41:28) 
Çok boş bir konuya takılmışsınız. Dolapta 2-8 C arasında bile 1 ay saklanabiliyor çözüldükten sonra. Herkes uzmansa açıp en basit bir CDC guide falan okusunlar.


  • zoghurt  (09.06.21 20:45:13) 
O zaman no problema…

@zoghurt, o halde saklama koşuları ile ilgili bir değişiklik olmuş çünkü biontech söz konusu olduğunda sırf randevuya gidilmediği için çöp olan aşılar vardı yakın geçmişte. Çok boş bir konu olduğunu düşünmüyorum bu yüzden. Saygılar.
  • jamiro  (09.06.21 20:51:58) 
Karışımı yapıldıktan sonra bile oda sıcaklığında 6 saat durmasında sakınca yokken aşı çöpe gitti haberi sansasyonel, yalan haberden başka bir şey değildir. Ya da hemşire/doktor bir yanlış yapıp gelmediler diye uydurmuştur. 6 saatte 6 kişi gelmedi he mi. Boş muhabbetler.


  • zoghurt  (09.06.21 21:03:31) 
Tamam hocam sakin sorduk öğreniyoruz işte. Fahrettin Koca mısınız ne bu gerginlik ansjsjshsh. Engin bilgilerinizle birlikte sizlere minnettarız sağ olun var olun ‘yakşamlar’


  • jamiro  (09.06.21 21:33:45) 
1. dozda 6 kişiyi toplayıp vurmaya başladılar 2. dozda (sabah erken saat olduğu için) gel vatandaş diye oturana vurduklarını görünce. hemşireye sordum. sabah sirkülasyon çok oluyor ondan burda sizi bekletmemize gerek yok dedi. yani ben 4. kişiyim 5. belki 20 dk sonra gelecek 6. 45 dk sonra flakonun o gün bitme koşulu olduğu için sıkıntı yok. ama gece saatlerinde 6 yı tamamlamaya çalışıyoruz dedi. flakonu açmak için. e o da mantıklı 3 kişi aşı olacak mesela 4. yok ve gün bitti. yarın gelin diyorlar.


  • Golgi  (09.06.21 22:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.