[]

Home-office calismak icin tecrubelerinizi paylasir misiniz?

Yardim derken; cidden hayatimi organize edemiyorum...

cok fazla is yukum var; iki yardimci aldim benden egitim olarak daha kidemliler yaptiklari isi duzeltmek o isi bastan yapmaktan daha cok vaktimi aldi. bunun disinda zamanimi ayarlayamiyorum... bunun icin danismanlik veren kimse var midir?

yani kariyer danismanligi vs gibi? tecrubelerinizi yazar misiniz?

 
Tam olarak neyle ilgilendiğini bilmiyorum ama home-office/freelancer çalışmaların cidden standart mesaili çalışmalardan daha yorucu olduğu bir gerçek, kendimden biliyorum. Düzgün bir saat aralığınız olsa dahi kendinizi gece gündüz, haftasonu/içi fark etmeksizin PC başında buluyorsunuz.


  • Avoiding The Puddle  (09.06.21 19:27:22) 
@avoiding

gercekten tatil yapamaz oldum... cok korkunc bir tempo oldu bunu nasil duzene sokacagimi hic bilmiyorum...
  • nefertarii  (09.06.21 19:55:17) 
senin home office olmakla ilgili bir derdin yok ki, ofiste de olsan yine zaman problemi yaşayacaksın.

ekibi büyütmek ilk etapta doğal olarak daha çok vaktini alacaktır o adamların da eğitimi ve hataları ile uğraşacağın için. ama atıyorum 3 ay sonra bu adamların senin üzerinden iş alabiliyor olması lazım. eğer alamıyorlarsa ya yanlış adam seçtin, ya da sen işleri delege edemiyorsun.

zamanını ayarlama konusunda da acil / önemli framework'ü var, ben onu kullanıyorum fazlasıyla işe yarıyor: www.mindtools.com

altındaki adamlar %100 satüre durumda, sen de %200 çalışmaya devam ediyorsan ya ekibi genişleteceksin, ya da daha az iş üstleneceksin. özel sektörde daha az iş üstlenmenin de yolları var, sonuçta patron da senin makina olmadığının farkında. eğer yöneticinle böyle bir diyalog kuramıyorsan bununla başlamanı öneririm.
  • roket adam  (09.06.21 22:17:31) 
bana kalırsa alttan gelen işin her zaman kontrol edilmesi gerekiyor. bu da başlı başına bir zaman istiyor. ancak zamanım dar ve iş yüküm zaten fazla diyorsunuz. bunun için aklıma gelen iki aşama, bu zaman darlığıyla ilgili (varsa) üst yöneticiyi bilgilendirmek ve iş yükünüzü hafifletmek, diğer yandan da hata yapan çalışanlarla bu hataların üzerinden teams gibi (ya da karşı tarafa ekran yansıtma ve ekranını kontrol etme özellikli başka bir programla) bir programla geçmek. burada yapılan işle ilgili kontrol noktaları kurmak da bir çözüm olabilir, örneğin, bir sunumda sonuç "5 kalem" gösterilmişse, başka benzer bir sunumda da sonucun "5 kalem" olması gerekir, gibi.


  • tempor  (09.06.21 22:34:58) 
Bence** Yapılan her işin kontrolü doğru bir yönetim tarzı değil, o tarz bir durumda aynı nefertarii'de olduğu gibi şişersiniz. Öyle bir vakit yok yani. Olması gereken herkesin aldığı eğitim ve sorumluluğu kapsamında işini doğru şekilde yapması. İşini yanlış yapan da işini kaybeder, bu kadar basit. Her şeyi takip edeyip, her şeye hakim olayım gibi bir yöneticilik tarzına micromanagement deniyor, hem vakit açısından, hem yönetim tarzı açısından oldukça yanlış.

Adamlar sürekli yanlış yapıyorsa ya doğru eğitemiyorsunuz, ya da çalışanlar sorumluluğunun farkında değil, ya da kötü niyetli insanlarla çalışıyorsunuz. Üçü de bir yöneticinin suçudur maalesef.
  • roket adam  (09.06.21 22:37:49 ~ 22:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.