[]

Bir anket için muhafazakar insanları soru sorarak tanımlamak istiyoruz

merhaba, bir tane anket için muhafazakar insanları tanımlamak istiyoruz ama muhafazakar olup olmadıklarını sormadan, 1-2 soruyla bunu anlamak istiyoruz. örneğin;
ne sıklıkla alkol tüketirsiniz?
- tüketmem, dini inançlarıma aykırı.
- haftada bir
- çok sık
- diğer

gibi bir soru sorarak anketi dolduran kişinin muhafazakar olup olmadığını anlamak istiyoruz. sizce ne sorabiliriz?

 
Evlilik dışı ilişkiye nasıl bakıyorsunuz?
Olabilir mi?

  • suicides underground  (09.06.21 18:32:45) 
Namaz konusu baya tanımlayıcı olabilir

Hiç kılmam
Bayramdan bayrama
Cuma’dan Cumaya
5 vakit kendim
5 vakit cemaatle
  • okumakserbestbegenmeksart  (09.06.21 18:33:53) 
Valla tek bir soruyla ölçecekseniz bunun pek bir doğruluğu/geçerliliği olmaz. Yani çok da iyi bir anket olmaz o. Çünkü sadece tek bir soruya cevaptan net bir çıkarıma varamazsın kolay kolay.

Anca direkt "muhafazakar mısınız?" şeklinde sorarsan belki tek soruya indirgeyebilirsin ancak bu direkt soruda bile elde edeceğin sonuçlar çok güvenilir olmaz. Çünkü çoğu kişi kendini direkt muhafazakar olarak niteleyemeyebilir.
  • j r r tolkien hayrani  (09.06.21 18:49:01) 
toplumlar dini hükümlere göre yaşantılarını sürdürmeli ve bu kuralları hayatın her alanına uygulamalıdır.

katılıyorum/kararsızım/katılmıyorum.
  • zgrydn  (09.06.21 19:35:54) 
Siz anketör olarak nuhafazakarlıktan ne anlıyorsunuz önce bunu tanımlayın. Zira muhafazakarlık statükoculuk demektir. Var olanı koruma, muhafaza etmeden gelir.

Ben bu bağlamda düşünüyorum ve kendimi muhafazakar olarak tanımlıyorum. Aynı zamanda kendi alkolümü üretiyorum, dinle işim yok, malum şahısları sevmem, seveni de sevmem.
  • feel the blanks  (10.06.21 00:16:09) 
Muhafazakar tanımı karışık biraz.

Otobüste erkeğin yanına oturan, asansöre binen bir dolu başörtülü var, kastedilen buysa. Aynı zamanda bunu yapmayan başı açıklar da var. O sorular ölçüt olmaz. Yani muhafazakarlık belirsiz bir kavram aslında.
  • epitaf  (10.06.21 01:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.