[]

Açık bırakılmış whatsapp web mahkemede delil olarak kullanılabilir mi

Arkadaşım daha önce antrenör olarak görev aldığı bir yelken klübünden, içerideki büyük yolsuzluklar nedeniyle ayrıldı. milli takımı dahi etkileyecek bu saçma sapan olaylar ile alakalı klüpten ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla whatsapp üzerinden yazımış. tam olarak ne yazmış bilmiyorum ama ağır hakaretten ziyade, "iş bilmezler, hırsızlar, yalancılar" gibi ifadeler kullanılmış.
arkadaşım hali hazırda başka bir yelken klübü ile anlaşma yapmıştı ki, eski klüp, gizlice onun unuttuğu whatsapp web'e giriş yapıp son 3-4 gündür tüm özel mesajlaşmalarını okumuş ve kayıt altına almış. şimdi arkadaşımı lisansını iptal etmek ve disiplin kuruluna vermekle tehtid ediyorlar.
arkadaşımın da tek mesleği antrenörlük. lisansı iptal olursa başka hiçbir şey yapamaz.

bu görüntüler ve genel olarak bir insanın başka bir arkadaşıyla başkası hakkına konuşması suç teşkil edebilir mi? bana asıl onların yaptığı suç gibi geldi.

bir de üstüne yazılı savunma istemişler ve gerekçe olarak "sosyal medya sitelerinde klübü kötüleyecek paylaşımlar" demişler. çocuk sadece whatsapptan konuşmuş ve whatsapp bir sosyal paylaşım sitesi değil.

 
Onlar yasal olarak bu konusma kayitlariyla hicbir sey yapamaz çünkü kvkk ile ilgili hükümler net, bu yüzden hakliyken haksiz duruma düsenler bile var.

Onlarin derdi bu adami susturmak olmali cunku yeni Sedat Peker olsun istemezler.
  • Avoiding The Puddle  (09.06.21 15:36:07) 
Yasal olmayan yoldan elde edilen veriyle hiçbir şey yapamazlar.


  • mg3929  (09.06.21 15:39:19) 
bence de olmasi gereken usttekilerin dedigi sekilde ancaaaak,

whatsapp konusmalarinda sirket urunleri/yoneticileri hakkinda ileri geri yapilan konusmalar isten cikarma sebebi sayildi: www.birgun.net
  • do you remember me  (09.06.21 16:01:59) 
Oyle bir sey yok deyip inkar etse ne sekilde kanitlayacaklar.

Ekran goruntusu mu, ekran goruntusunu rehberden 2 kisi olusturup kendi arasinda konusarak da yapabilirsin.
  • divit  (09.06.21 16:42:53) 
arkadaşlar belirtmiş yapamazlar. hatta karşı dava açıp kişisel haberleşmenin gizliliğini ihlalden o karşı dava açsın. mesajlarım okunmuş vs. diye. ben arkadaşımla sizin hakkınızda konuşurum ve bu sizi ilgilendirmez.


  • phonex  (09.06.21 19:41:59) 
İş bilgisayarı ise kanıt olarak sunabilirler

Ancak wp veri vermediği için bunun gerçekliğini kanıtlayamazlar diye düşünüyorum
  • bir soru sorcam  (09.06.21 19:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.