[]

cinsel yolla bulaşan hastalık

öncelikle merhaba

daha önce birlikte olduğum bir partnerimden cinsel yolla bulaşan bir hastalık kaptığımı düşünüyorum. daha önceki birlikteliğimizde, oral birliktelik yaşadıktan birkaç gün sonra boğaz ağrısı yaşamıştım. bir hafta on gün gibi bir sürede kendiliğinden geçmişti.

geçtiğimiz günlerde yine aynı kişi ile yine oral birliktelik içeren bir şeyler oldu. ve yine birkaç gün sonra aynı boğaz ağrısı başladı.

üst üste iki kez aynı şeyin denk gelmesi tesadüf olamaz diye düşünüyorum. bu kişi ile tekrar birliktelik yaşamayı düşünmüyorum, bu işin farklı bir boyutu.

ama sormak istediğim şu, sizce bir hafta on gün kadar beklemeli miyim? yoksa bir an önce doktora görünmeli miyim? eğer doktora gitmem gerektiğini düşünüyorsanız sizce kbb'ye mi yoksa farklı(hangi) bölüme gitmeliyim?


edit: erkek tarafıyım.

teşekkürler

 
Kadin tarafi oldugunu dusunerek yaziyorum, bogaz agrisi sebebi partnerin yeterince hijyene dikkat etmiyor olusu ile de alakali olabilir çünkü STD turevi hastaliklar genel olarak genital bölgede etkili olur.


  • Avoiding The Puddle  (09.06.21 14:40:28) 
Üriner sistem için üroloji. Bunlar bakteriyel hastalıklar, gonore chlamidya vb. Zaten bununla birlikte kan testi de yaparlar hiv ve sfiliz için. Erkek’te hpv için cildiye bakar ama erkekler için testi yok. Sadece siğil çıkarsa gözle teşhis konulur. Düşük riskliler siğil yapabiliyor. Yüksek riskliler siğil yapmıyor, haberin dahi olmaz. Düşük yüksek risk kadınlardaki rahim ağzı kanseri için yapılan sınıflandırma. Erkeklerde de penis kanser olabiliyor ama çok çok düşük ihtimal. Geçmiş olsun. Sorun olursa özelden yazabilirsin.


  • do you remember me  (09.06.21 15:00:34) 
boğaz kültürü ile bakılabilir ama kendiliğinden geçiyorsa muhtemelen kültürde çıkmaz. fakat asıl riskli olan zaten bakteriyel veya mantar enfeksiyonları değil. onları uygun antibiyotikle hallediyorlar. fakat virüsler büyük sorun. belirti vermiyor ve en iyi ihtimal siğil ve düşük ihtimal de olsa gırtlak kanseri oluşturabiliyor.


  • orpheus  (09.06.21 16:06:48) 
Şimdi aklıma geldi, Michael Douglas da yattığı kadınlara çok fazla oral yaptığı için kendisine hepatit teşhisi mi ne konmuştu. Şehir efsanesi sanıyordum ama gerçekmiş.


  • Avoiding The Puddle  (09.06.21 17:37:24) 
Douglas, hpv kaynaklı gırtlak kanseri.


  • do you remember me  (09.06.21 18:45:34) 
Bunu birliktelik yaşadığınız kişiyle de paylaşmalısınız bence. Onun da bi doktora görünmesi ve varsa bir hastalıgı tedavi olması gerekir. Çogu insan farkında dahi olmadan başkalarına bulaştırabiliyor. Geçmiş olsun şimdiden.


  • Corpsebridee  (09.06.21 20:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.