[]

hamilelik düşünürken covid aşısı yaptırmak?

Eşime aşı sırası geldi, şu an hamile değil fakat hamile kalmak için doktora gidiyoruz. Hatta bugün Ovitrelle isimli yumurta çatlatma iğnesinden yapıldı. Yarın için de aşı sırası almıştık. Açıkçası biz aşıyı yaptırmak istiyoruz. Biraz araştırdım ama aşılar henüz yeni olduğu için kesin bişey diyemiyorlar tabi.

Eğer hamile kalırsa aşı olduğu taktirde covid riski daha az olacak diye düşünüyoruz.

Sizce aşıyı yaptırmak mantıklı mı? (Aşı olarak da biontech seçtik bu arada)

edit: bu arada yaklaşık 1 yıldır çocuk yapmak için uğraşıyoruz. 1 yılın sonunda olmayınca son 1 aydır doktor kontrolünde ilerliyoruz. yumurta, sperm testleri falan yaptırdık. yani hamile kalmak aşının önünde bizim için şu anda. doktor tercihi bize bıraktı gibi aşı konusunda. net bi çalışma olmadığını, istersek olabileceğimizi ama aşıyı erteleyebilirsek daha iyi olacağını iletti. biz sadece eğer olur da hamile kalırsa hamilelik sürecinde covid geçirmek daha ağır olduğunu duyduğumuz için şimdi aşı yaptıralım diyoruz. yani hamile kalacağı da kesin değil belki 5-6 ay daha uğraşacağız. en azından bu süreçte covid riski de azalmış olur.

 
merhaba,

hamileyim. aşı sıram geleli çok oldu ancak doktorum yaptırmamamı önerdi. yeterli veri yok riske atmayalım dedi.

kadın doğumcular yaptır diyor ancak bana bunu söyleyen hastalığımı takip eden nörolog.
  • suicides underground  (09.06.21 14:19:55) 
eşim emziriyor. bu süreçte ben de araştırdım. hamile kalındıktan sonra ilk 3 ay önerilmiyor, ancak hamile kalma sürecinde nasıl bilmiyorum. en mantıklısı aşı 2 doz olunduktan sonra denemek daha yararlı gibi.


  • mikahakkinen  (09.06.21 14:26:40 ~ 16:59:56) 
Doktorunuza danışıp kendiniz vermeniz gereken bir karar hocam net veri olmadığı için. Aşı yaptıran hamileler de var, yaptırmayan da. Hamile olup aşı yaptıran, doğduktan sonra bebekte antikor geliştiğini söyleyen de var. Çok karışık konular, araştırma + doktor tavsiyesi ile içinize sinen bir karara varırsınız umarım.


  • gmzo  (09.06.21 14:28:35) 
bence bu konuda en iyi öneriyi doktorunuz yapar ancak ablam hamileyken aşı hakkı çıktı. doktoru da 24.-25. haftaya kadar bekldikten sonra sonra aşı olabileceğini söyledi. şimdi sizin eşiniz ilk dozu olsa ve hamile kalsa, ikinci doz hamileliğin ilk 6 ayına denk geliyor.

ayrıca ablama doktoru sinovac olmasını önermişti.

bu arada dediğim gibi en iyisini doktorunuz bilir.
  • elorelia  (09.06.21 14:36:51) 
Bira konu disi olabilir ama her isteyen bu asiya ulasabiliyor mu ? Eger oyleyse biz neden sira bekliyoruz, bilgisi olan ?


  • Avoiding The Puddle  (09.06.21 14:37:24) 
Doktorlarin genelde "asi olunacaksa 3 ay icinde hamile kalinmasa daha iyi olur." Yonunde aciklamalarina denk geliyorum.


  • invictae  (09.06.21 14:58:07) 
@avoiding her isteyen nasıl aşıya ulaşsın?


  • suicides underground  (09.06.21 15:05:12) 
@avoiding kolluk kuvvetleri (emniyet,asker,cezaevleri) meb, sosyal hizmetler,engelliler,kronik hastalar aşılanıyor. 45 altına daha başlanmadı.


  • mikahakkinen  (09.06.21 17:01:16) 
ben de 3 ay icinde hamilelik dusunenlerin olmamasi gerektigi yonunde aciklamalara denk gelmistim. asi calismalarina hamile ve emziren kadinlari dahil etmediler, tum aciklamalar da kendi inisiyatifimize birakiyor. bu bende bu konu icin kimse sorumluluk almak istemiyor izlenimi uyandiriyor o yuzden benim henuz siram gelmedi ama gelirse de emzirdigim surece olmayi dusunmuyorum. hamileyken de covid olmadim ama evden cikmadim gibi bir sey, cok tedbirli davrandim kimseyle gorusmedim vs vs. sizin durumunuzda olsam asi olmamayi tercih ederdim ve maksimum tedbirli olurdumsaniyorum.


  • in vino veritas  (09.06.21 18:26:27) 
@in vivo veritas araştırma yayınlandı. biontech nisan sonu hamile ve emziren annelere araştırma yaptı.
www.amerikaninsesi.com
sadece hamilelikte ilk 3 ay için kadın doğumcular önermiyor. ingilterede sağlık bakanlığı tüm hamile ve ezmirenlere aşı olması için bilgilendirme yapıyor.

olaya bir de şöyle bakın. çocuğunuz doğduğu andan itibaren her ay aşılanıyor. o aşılarda bir sürü yan etkili madde var.

twitter.com hocayı okudum. çocuk dr ve kadın doğumcumuza sorduğumuzda olmamızı önerdi. en son prof. mehmet ceyhan 3 yaşındaki bir bebeğin coronadan öldüğünü paylaşınca aşıyı yaptırmaya karar verdik. ayrıca corona olursanız aldığınız antibiyotikler bebeğe daha zararlı. 8 9 tane ilaç verildiği söyleniyor.
  • mikahakkinen  (10.06.21 10:05:36 ~ 13:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.