[]

Hava gecer isik gecmez blackout perde

Onerinize talibim insallah




 
Hava geçer nedir bilemedim ama biz Linens'ten 2 kat blackout yaptırdık, güneşe yakın oturmamıza rağmen oda kapkaranlık. Ama hava geçeceğini sanmam, baya kalın..


  • roket adam  (09.06.21 00:44:20 ~ 00:50:12) 
Işığı geçirmeyecek kadar yogun bir mikron yapıda olan bir kumaşın havayı geçirmesi imkansız. Öyle bir kumaş sattıgını söyleyen kişi zaten yalan söylüyordur


  • limonlu eksi  (09.06.21 07:30:00) 
Eğer internetten alacaksanız pek fazla seçeneğiniz yok . Genelde düz, görece ucuz blackout kumaşlar satılıyor. Ama iyi bir perdeciye giderseniz daha fazla seçenek görme şansınız olur. Işığı kesmek için koyu renkler tercih etmeniz gerekiyor. Aynı kumaşın siyah rengiyle bej rengi arasında ışık geçirgenliği konusunda dağlar kadar fark vardır. Eğer internetten alacağım diyorsan siyah renk almanızı tavsiye ediyorum. Bu arada internette metresi 50 60 liraya blackout perde satılıyor ama bunlar ikinci kalite ürünlerden yapılma perdeler genellikle. Kozmetik hataları vardır ve dikimi düzgün yapmazlar.Hatta bazıları blackout bile göndermiyor. Siyah güneşlik gönderiyorlar. Eğer perdeciye giderseniz telefonunuzun flaşını karteladaki kumaşa dayayarak geçirgenliklerine bakabilirsiniz. Turlu iplik kullanılarak yapılan bir blackout var. Dokunduğunuz zaman daha diri bir hissiyatı var. Eğer bulursanız o ürünün açık renklerde karartması çok daha iyidir. Onu tercih edin.


  • Depik  (09.06.21 08:51:44) 
Ev için bakıyorsanız
Koçtaş’ta kadife perdeler var. Koçtaş Kartal gibi bazı daha büyük şubelerinde eski model (parlak olmayan) kadife perdeleri var. Depodan/raflardan vs istetin. Diğerleri de iyi de bu dediğim daha kaliteli.

Sahne için bakıyorsanız kumaş alıp diktireceksiniz, tam ışıksız black out perdeden çok az hava geçer.
  • rewlack  (09.06.21 08:53:34) 
Kadife önermem. Çok toz yapıyor.

Ben eskiden internetten aldığım ucuz, siyah bi model kullanıyordum. Geceleri zifiri karanlık, gündüzleri bildiğin kapkaranlık yapıyordu.

Şuan perdeciden yaptırdığım bi şey var. Zaten her perdeyi blackout yapabiliyorlar. Arkasına blackout kumaşı dikince blackout oluyor.

Ama kalın bi kumaş tabi ki, hava geçirgenliği nasıl olur bilmiyorum. Biz problem yaşamıyoruz.
  • zimbirik  (09.06.21 09:33:24) 
Her blackpout bir değil. Aynı mağazada blackout diye satılan 4 perdenin de ışık geçirgenlikleri çok farklı. O yüzden kendi gözünüzle görmeden seçmeyin derim. Bazıları çok ışık geçirgen oluyor.


  • burfak  (09.06.21 13:01:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.