[]

avukata vekalet nasıl oluyor?

Genel vekalet yapıyormuş hepsi. Doğru mu? Nette okudum. Ben de bir avukatla görüşeceğim. Öncesinde buraya sormak istedim. Sadece belirli iş için olamaz mı?

Teşekkürler


 
Olabilir. Süreli de yapabilirsiniz (15 Ağustos 2021e kadar gibi)


  • dre mithatoğlu  (08.06.21 21:19:04) 
belirli bir is icin ve sureli olabilir +1

ama her bir vekalet ekstra masraf bunu unutmayin.

konu cetrefilli bir konuysa avukatinizin sonradan baska konularda da vekalete ihtiyaci olursa notere gidip masraf yapip yeni vekalet cikarmaniz gerekir ama oyle bir durum yoksa konu ve sure sinirli vermek daha iyi bence.

bir ornek olarak x ilinin y ilcesinde konut alim islemleri icin 01.09.2021 tarihine kadar vekalet veya xxx plakali aracin satisi icin vekalet gibi vekaletler olabilir.
  • la lykia  (08.06.21 21:41:50) 
istediğiniz her şekil ve kıvamda olabilir. sadece iş mahkemelerinde görülecek davalarım için diyebilirsiniz mesela. ama bu çok sakattır, sizi daha çok masrafa sokmaktan başka bir işe yaramaz.

dava bitince avukat alacağınızı almak için icra takibi başlatamaz mesela bu durumda. icra takibi açma yetkisi de verdiniz diyelim, icra takibinizi şikayet ederlerse icra hukuktaki davanızı göremez. gibi gibi bir çok ihtimal var.
  • trajikomix  (08.06.21 21:50:45) 
Konu şu; suç duyurusunda bulunacak, dava açılmayacağını öngörüyorum, o da öyle dedi. Bir bir yere ihtarname çekmesini isteyebilirim (bu muallakta), suç duyurusu ve ihtar için desem olur mu? Yazabiliyor muyuz böyle.


  • gelmeistemem  (08.06.21 22:00:42) 
genel vekalet verip geçin derim. her iş için ayrıyeten vekalet ile uğraşmayın. fuzuli evrak masrafı. vatandas.uyap.gov.tr üzerinden e-devlet ile giriş yaparak orada tüm dosyalarınızı, devam eden süreçleri, vekalet sahipleri avukatları falan görüyorsunuz.

onaylamadığınız hiçbir davanıza müdahil olmaz. arkanızdan iş çevirmesi gibi durum olması durumunda baroya şikayet edilmesi avukatlık lisansının iptaline kadar yolu var. hiçbir avukat bu kadar riskli işlere girmez. avukat/müvekkil gizliliği diye bir olay var. ona verdiğiniz bilgi ve yetkileri kötüye kullanamaz.

en kötü durumda azledersiniz.
  • phonex  (08.06.21 23:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.