[]

Mezar yaptırmak

Babamın yattığı mezarın etrafındaki taşlar oldukça eski ve çatlamış. Hem de mezar taşına orada yatan herkesin isimlerini yazmak istiyorum. Yakın zamanda mezar yaptıran varsa nelere dikkat etmem gerektiğini ve ne çeşitte taşlar kullanıldığını söyleyebilir mi? Ben sadece mermer biliyorum.




 
git gel yapmamak için mezarlık müdürlüğünden mezar taşı yaptırmak için izin kağıdı al. sonra gidersin mermerciye.


  • sutlu nescafe  (07.06.21 20:39:48) 
Yakın zaman da ben de babamın mezarını yaptıracağım, gelecek cevapları ben de merakla bekliyorum. Yukarıdaki arkadaş güzel bir ayrıntı vermiş izin alınması gerektiğini bilmiyordum.


  • solo  (07.06.21 20:41:17) 
İstanbul için şöyle oluyor, Mezar Yeri Kullanma Belgesi ile birlikte, mezar yeri kullanım hakkı sahibi bizzat mezarlıklar müdürlüğüne başvuruyor, tarifede belirlenmiş ruhsat harcını yatırarak inşaat ruhsatı alıyor Bu başvuru için Mezar Yeri Kullanım Belgesinin yanı sıra ruhsatlı taşçılar ile yapılmış sözleşme ile birlikte Müdür Yardımcılıklarındaki Ruhsat birimine başvurmak gerekiyor .Mezar İnşaatı süresince Kullanma Belgesi, Bölge Müdür Yardımcılığında emanete alınır ve inşaat bitiminde yapılan kontrol sonrası geri iade ediliyor.


  • delikedidilimiyedi  (07.06.21 21:10:56) 
o neymiş ya öyle? bu istanbul'a özgü bir şey mi, yoksa yeni bir şey mi?

2014'te vefat eden anenmin mezarı için mermerciye gittim, adasını parselini söyleyip model beğendim, taşa yazılacak şeyi de söyleyip çıktım gittim. şehir ankara, karşıyaka mezarlığı.

belki bu prosedürü mermerci amca hallediyordur bilemiyorum. ben siparişi verdim çıktım sadece.

o ney lan, gören de bina dikiyoruz zanneder ha.
  • kibritsuyu  (07.06.21 22:35:26 ~ 22:35:47) 
2017-18de istanbulda işleyiş böyle. mermerci o kağıdı görmeden dükkandan mezara bile gitmedi.


  • sutlu nescafe  (07.06.21 22:45:09) 
İstanbul'da mezarlıklar müdürlüğüne gitmek şart, atlamayın. Millet yan mezardan santim santim alan çarptığı için mutlaka kontrol ediyorlar.


  • whoosie  (08.06.21 09:04:22) 
Daha önce de soruya cevap vererek süreci benim de merak ettiğimi yazmıştım, bugün babamın mezarını ziyaret ettikten sonra mezar taşı yaptıran yerle ve mezarlık müdürlüğü ile görüştüm, bize mezarın numarasını ölen kişinin adını soyadını doğum tarihi bilgilerini verin yeterli gerekli tüm işlemleri biz yapıyoruz siz bir şeye karışmıyorsunuz dediler.

Muhtemelen diğer illerde durum farklıdır ama benim yaşadığım ilde bu şekildeymiş yazayım dedim.
  • solo  (11.06.21 11:03:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.