[]

Düşük tansiyon yüksek nabız

Kan değerleri normal, 35 yaşında, fit, sigara içmeyen tiroidinde sorun olmayan kadının sürekli düşük tansiyon (9/7) ve yüksek nabızla (90-110) halsizlik ve baş dönmesi yaşayarak dolaşmasının altında yatan ne gibi nedenler olabilir?




 
Ben de bunlar icin kardiyolojiye gittim, tetkik vs bir sey cikmadi...


  • invictae  (07.06.21 19:29:42) 
kan değerleri derken hangi tahliller yapıldı?

hastalık yoktur hasta vardır bakış açısıyla değerlendirildi mi kan tahlilleriniz örneğin?

birçok değerin referans seviyeleri çok geniş bir aralıkta.

örnek olarak, açlık insulin tavan değeri birçok hastanede lab.da 25 yazar halbuki ideali 10'un hatta 5'in altında olmalıdır, doktor hastaya göre yorumlar. gibi gibi

tiroid için sadece kan değerlerine mi bakıldı, ultrason da çekildi mi?
  • la lykia  (07.06.21 19:47:29) 
@la lykia tiroid için kan değerine bakıldı. Sorun yok. Ultrasonuna ayrıca bakılacak. Soruyu sorarken konuyu tiroid'den uzaklaştırmak için "tiroidinde sorun olmayan" yazdım. Çünkü kalple ilgil başka sıkıntılar olmasından endişe ediyorum. Cevaplayacakları o tarafa yönlendirmek istedim.

Mesela şekerine bakıldı ama insülin seviyesine bakılmadı. Bakılmalı mı?
  • twelfth  (07.06.21 19:52:24) 
İşin düşük tansiyon boyutu aynı olan hatta genelde 9/6 olan biri olarak doktora sorduğumda bunun bazı insanlar için normal olduğunu demişti. Halsizlik ve baş dönmesi durumu için de demir özellikle ferritin bır de d vitamini değerlerine de bakmanızı öneririm. Bende de bunlar eksik ve aynı şeyleri yaşıyorum. Özellikle aniden ayağı kalkınca yıldızları görüyorum. Bunun yanında saç dökülmesi ve çarpıntı yapiyor ferritin eksikliği.

Geçmişler olsun.
  • Amaranta ursula  (07.06.21 20:42:09) 
tabiki kesinlikle bakılmalı.

bakilmasi gerekenler:

1. aclik kan sekeri
2. aclik insulini
3. tokluk kan sekeri
4. tokluk insulini

belki de gizli hipoglisemi yasiyorsunuz.

ancak bunu da en saglikli sekilde tespit etmenin kurallari var ve gercekten cok az doktor hastasini bu sekilde yonlendiriyor.

ben doktor degilim ama cok deneyimli profesyonel hastayim diyebilirim

şu şekilde bakılmalı:

1. kan vereceginiz gunu belirleyeceksiniz.

2. kan vereceginiz gunden onceki 2-3 gun ama ozellikle son gunu cok dengeli gecireceksiniz. agir yemek yok, asiri tatli, asiri karbonhidrat yok ama uzun sureli aclik, cok ac kalmak da yok, agir spor yok, uykusuz kalmak yok, cok uyumak yok. dengeli beslenme, dengeli hareket ve dengeli uyku ile gececek o birkac gun.

3. kan vereceginiz gunun oncesinde akşam 20:00 gibi aksam yemeginizi yiyecek ve 22:00de son bir hafif ara ogun yaptiktan sonra 22:00 sonrası su harici hicbir sey yemeyecek ve icmeyeceksiniz.

4. sabah kaninizi 08:00 - 08:30 arasi vereceksiniz. kan vermeye giderken fiziksel olarak efor harcamayacaksiniz.

5. diyelim ki kaninizi sabah 08:00'de verdiniz, en gec 08:30'da kahvalti yapmaya baslayacaksiniz. ilk lokmanizda saate bakacaksiniz ve tam 2 saat sonra tokluk kaninizi vereceksiniz. diyelim ki 08.25'te ilk lokmanizi aldiniz, 10:25te tokluk kaninizi vereceksiniz.

6. kahvaltinizi en gec 15-20 dakika icinde bitireceksiniz ve son lokmanizdan sonra yine hicbir sey yemeyecek ve icmeyeceksiniz.

7. son lokmanizdan sonra yine fiziksel efor yok. yani aslinda kan verdiginiz gun uyandiktan sonra tokluk kaninizi verene kadat fiziksel efor yasak. dolayisiyla kan verdiginiz yer ile kahvalti yaptiginiz yer yakin olmali. kahvaltidan sonra da oturmalisiniz.

8. aclik kani verdikten sonra yiyeceginiz kahvalti tabagi da protein-karbonhidrat-sebze dengeli olmali, seker icermemeli. 1-2 dilim kepekli cok tahilli ekmek, biraz peynir, belki bir yumurta, domates, salatalik, yesillik, birkac tane zeytin. bir tane acik cay ama sekersiz.

hipoglisemi yasayip yasamadiginizi anlamanin en emin yolu bu.

aclik kanindan mutlaka hba1c de bakilmali.

ferritin, demir, total demir baglama kapasitesi, b12, d vitamini de bakildi mi?
  • la lykia  (07.06.21 20:46:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.