[]

Iphone 5s yerine Iphone Se Almak?

7,5 senedir kullandığım 5s ağır. Bir türlü ölemedi. Iphone Se almayı düşünüyorum, bi 7,5 sene götürür mü? 2 senedir bir telefon değiştirmek istemiyorum.




 
7,5 yıl biraz fazla iddialı. 5 yıl kafadan kesin de ondan sonra uygulama desteği vs. azaldığı için kullanılması sorun olabilir.


  • himmet dayi  (07.06.21 18:44:08) 
ben de 6s plus'ı 4 yıl kadar kullandım, bana mısın demedi. sonra pilini değiştirmek için apple store'a götürdüm, serviste bir sıkıntı oldu pil parasına yenisini verdiler. bir sene de onu kullandım etti 5.

16gb hafızası hariç canavar gibi telefon, 1 yıl daha kullanırdım ama artık alarm veren hafızası ve ios güncellemesi almayacak olmasıyla 11'e geçtim. ölmez sağ kalırsam ya da yurt dışına falan yerleşmezsem bunu da bi 4-5 yıl kullanırım, sonrası allah kerim.

en az 128gb alırsanız 6 yıl falan rahat götürür bence. 7.5 biraz fazla ama sanki. yine de telefonu nasıl kullanacağınıza göre değişir. sonuçta 5s'i onca yıl kullanmışsınız.
  • avianthem  (07.06.21 18:49:34) 
benim 1. nesil se'm var. 4 buçuk sene oldu. 3 sene daha çook rahat götürür. 32 gb olması mesela bazen canımı sıkıyor. Ve takdir edersin ki kamera teknolojisi gittikçe gelişiyor, her yeni modelde üstüne koyuyorlar. Halihazırda iphone telefonların fotoğraf kalitesi bence çok güzel. ama ekstra yenilikleri -gece modu, zoom, raw foto vs.- insanlarda gördükçe canın çekmeyecekse oluru var. ben başkasının daha yeni bi model telefonda yapıp benim telefonumda yapamadığım bir özelliğin eksikliğini hissetmedim hiç.


  • olutaklidi  (07.06.21 19:02:57) 
5-6 sene götürür. sonra da sen sıkılırsın artık bence. bazı uygulamalar çalışmaz belki.


  • jelly bear  (07.06.21 19:33:59) 
aynı durumdaydım iphone 5s 2sene kullandım garantinin son günü açılmıyordu tamir mi ettiler yenisini mi gönderdiler yine 1-2 sene kullandım pili hiç dayanmıyordu kamerası net değildi. iphone se2 aldım işlerimi fazlasıyla görüyor şarjı 2 gün gidiyor. kamerası çok net benim için. hızlı telefon kapasitesi dolmuyor kolay kolay.
6 ay civarı oldu sanıyorum 5 sene gidecek böyle.

  • kararsızataletfilozofu  (07.06.21 19:44:34) 
7,5 seme olmasın 5 sene olsun. zaten kullanacağım uygulamalar banka uygulamaları, not tutma uygulaması, yürüyüş uygulaması filan filan.


  • put it in your appropriate place  (07.06.21 19:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.