[]

Ne kadar peşinat olmalı?

Selamlar,
Sizlere saçma gelebilir belki ama eşim de ben de borç kredi olayları ile hiç haşır neşir değiliz. Eşim sadece ev için kredi çekmiş evlenmeden önce. Ve bu nedenle tedirgin oluyoruz ev kredisi devam ederken tekrar kredi çekmeye.

Ortalama 150.000 TL’lik 2. el bir araç almak istiyoruz. Sizce ne kadar peşinat olmalı ne kadar kredi çekmeliyiz? Biz birikim yapalım ne kadar az kredi çekip faiz ödersek o kadar iyi diyoruz, bu nedenle de araba işini öteliyoruz biraz. Aylık 5000 kredi ödeyebilecek durumdayız. Ne kadar peşinatımız olmalı sizce?

 
Bu faiz oranlarıyla kredi çekmek pek mantıklı değil. Araba öncelikli ise bu oranı o öncelik belirler.

Ama ben olsam 50000tl kredi çekmek mantıklı olabilirdi.
  • nucleon  (07.06.21 18:20:57) 
Bence biraz birikiminiz ile de alakalı. Biz de yeni araç aldık, çektiğimiz kredinin yarısı kadar birikim duruyor acil durumlar için. Kredi taksit tutarını da bir taraftan yine biraz birikim yapabilecek şekilde ayarladık. Bu şekilde planlayınca kaygı seviyemizi minimuma indirdik diyebilirim :)

Fakat biz garanticiyiz tabii, tüm parasını koyup, ucu ucuna borç ödeyerek yaşayan da var. Öte yandan para biriktirmeyle araç fiyatlarına yetişilmiyor bu enflasyonla, biz de bu yüzden almaya karar verdik.
  • gmzo  (07.06.21 18:27:18) 
Benzer bir durumda çektik. 5 bin ödeyecek durumunuz varsa neden peşinat düşünesiniz. Mevcut evin tapusunu da istiyorlar. Rahat rahat çıkıyor kredi hiç problem olmayacağını düşünüyorum. Alacağınız araç 5 seneden eski ise araç değil bireysel kredi verebiliyorlar. Garanti ve Albaraka 7-8 seneye kadar esneyebiliyor.


  • baal  (07.06.21 18:46:40) 
Kredi işlerine uzak durmakla en iyisini yapıyorsunuz.

Zaten imkanınız olsa insanların ekonomik tutumlarıyla ilgili görüşmelere çıkarsanız, insanımızın ömrünün büyük çoğunlupu ihtiyaçları temin etme ve kredi borçlarını ödemeyle tükendiğini görürsünüz.
80-90 yaşında olan bile hala ev yaptırma derdinde . Hayat böyle uzun oldupundan, insanın aklına ölüm tanıkların mezarlarını görmeyle sabah vakti duyulan cenaze selalalrıyla geliyor.

Kredi çekiminiz için limit tavsiyesi veremem tabi ama krediden önce zamanla ihtiyacınızın kalmadığını düşündüğünüz şeyleri satın derim.
(Arsa /arazi hariç)
  • Erva  (07.06.21 18:52:18) 
Kredi için ödeme planı alın.
Ödeyeceğiniz toplam faizi bir öğrenin.

36 ay olduğunu farz edelim.
Kenardaki paranız, 36 ay içinde kredi faizinden fazla değerlenecek diye düşünüyorsanız, o zaman kredi almak mantıklı.
Tam tersi ise, o zaman direkt cepten ödemek, faizle uğraşmamak daha mantıklı.

Hesap budur.
  • roket adam  (07.06.21 19:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.