[]

balkon duvarlarına taş döşemek hk

merhaba, geçtiğimiz ay balkon duvarlarına aşağıda linkini bırakacağım dekoratif taşlardan döşettim. armut.com'dan bir taş fayans ustası ile anlaştım istediği tüm malzemeleri temin ettim ve işten hiç anlamadığım için başında durup müdahale etmedim. ancak gittikten sonra, kurumaya başlayınca ne kadar özensiz ve baştan savma yapıldığı ortaya çıktı. geçmeli taş olduğu derze gerek yok dedi ama taşlar birbirinden ayrık duruyor. kenarlarda kalan boşluklara yaptığı eklemeler yamuk,altındaki çimento görünüyor. ben bu aşamadayken bunu tamamen sökmek dışında nasıl toparlayabilirim. mesela renkli silikon gibi bişeyle araları doldurmak mantıklı mı? hem balkona dair hevesim gitti, hem de taşın ve ustanın parası. ustayı tekrar arayıp bunları söylemek şu saatten sonra anlam ifade etmeyeceği için aramadım. sizin de önerilerinizle kendimce bir çözüm bulmak istiyorum.

taş: www.koctas.com.tr


 
bu malzemeye derz verilmez. siz duvarin resmi atin. imalatin resmi atarsaniz yardimci olmaya calisiriz.


  • dio  (07.06.21 14:42:56) 
Ustayı yine bi arayıp sert yap bence. Düzeltilecek gibiyse de gelsin kendi düzeltsin. Düzeltmezse de artmuta şikayet+profile olumsuz yorum bırakırsın. Ama ben olsam önce ustayı ararım.


  • mg3929  (07.06.21 14:50:26) 
eve gidince çekip ekleyeceğim buraya


  • denef  (07.06.21 15:39:20) 
Bu taşları döşemek acaip basit iş aslında, siz bile çok rahat yapardınız. Hatayı ve ayıbı çok kolay tolere eden bir uygulama çünkü. Sadece duvar bitişleri, pencere ve kapı kenarılarındaki kesimler zorlar.

Eğer dediğiniz gibi boşluklar varsa taşların kesim hatası da olabilir, bazen böyle hatalı kesim çıkabiliyor paketlerden. Bazen de her pakete bir plaka defolu ürün atıyolar. Dizerken tek tek kontrol edip dizmek gerekirdi.

Olan olmuş, bundan sonra ne yapılabilir fikrimi vereyim;

Taiın rengine uygun derz dolgu alırsın, suyunu katıp cıvık hale getirirsin, sonra yağlı bir kağıttan külah yapar ve içine doldurursun, ucunu birazcık kese derz aralarına sıkarak uygularsın.

Hani pastacıların eskiden yazı yazmak için kullandığı yöntem var ya, aynen öyle.
  • John Bloor  (08.06.21 11:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.