[]

amazon'a, ikea'ya, koçtaş'a metro'ya makine satabilir miyim?

elimde icradan bir tane çöp kovası yapan makine kaldı. kendi çevremde sordum kimse meraklısı değil. tasarımı iskandinav tasarımı güzel, kullanışlı. tam ikea'lık.

bir sunum hazırladım bunu büyük firmalara göndersem benden bu makineyi alırlar mı?

enjeksiyon kalıbı. hammaddeyi koyuyorsun son ürünü alıyorsun. ağrısız sızısız.

 
Direkt o firmalara değil de alt tedarikçilerine belki bir ihtimal. O da atıyorum adam kalıbı kendisi yapsa 20 bin Euro'ya mal edecektir, sen 10 bine satmak istersen o zaman çok düşük de olsa alma ihtimalleri var.


  • himmet dayi  (07.06.21 12:36:57 ~ 12:43:54) 
Büyük ihtimal bu firmalar almaz. Alt tedarikçi alir. Bu firmalar üretici değil.


  • logisticsmanager  (07.06.21 12:43:24) 
alt tedarikçilere göndersem anasını ağlatırlar sanayi'de hemen çakmasını yaptırırlar. olan bizim konsepte olur.

o sebeple biraz daha üst level bir yer arıyorum.

yoksa görüştüm bir kaç firma ile.
  • duyurukullanıcısı  (07.06.21 12:51:44) 
Kolayca çakması yaptırılacak bir şeyse zaten anında çakması yaptırılır, yani üst tedarikçiye satıp koruma diye bi durum olmaz. Madem böyle çok süper bir şey ben olsam kendim bunun üzerine bir iş kurup koçtaş, amazon vs'ye satmaya çalışırdım. Belli bi stok üretip götürmen yeterli zaten bir çoğuna.

Burada Ikea sadece farklı galiba, oranın böyle bir şey kabul edeceğini sanmam.
  • roket adam  (07.06.21 13:17:39) 
@roket
1000 tane yaptırırsın 10.000euro falan bağlarsın sonra tüm istanbul'u, izmir'i ankara'yı züğürt ağa gibi dolaşırsın stoğu eritmek için.
ona harcıyacak zaten enerjim yok. tek tek kova satmak vs.
  • duyurukullanıcısı  (07.06.21 13:52:10) 
Yok yanlış anladın, sen 1 tane yaptır, koçtaş'a, metro'ya göster, adetli sipariş geldikçe yaptırt sat demek istemiştim. Kapı kapı gezmene gerek olmaz zaten koçtaş beğenirse 10000 taneyi alır direkt, satıldıkça da öder, gibi.


  • roket adam  (07.06.21 14:42:59 ~ 14:43:19) 
@roket
daha önce koçtaş'a başka bir ürün için gittim. raf parası istiyorlar. o da 10kusd gibi bir şey. sonra bir de pay falan. yine iş uzun yani.

  • duyurukullanıcısı  (07.06.21 15:15:00) 
Kendin bir şirket kurup amazon, n11, trendyol, gittigidiyor vs. den satabilirsin.

Ben ürünün sarışıyla uğraşamam diyorsan amazon, hepsiburada ile görüşüp şartlarını sor. Amazonun ürün stok sayısı çok düşük, kendileri satmak için prosedürleri fazla diye düşünüyorum.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (07.06.21 17:17:54) 
almazlar çünkü ne koçtaş ne de metro ne de ika türkiye bir üretici değil. hiçbir işleyişleri üreticiliğe uygun değil. artı böyle dev firmalar hmmm ne güzel makineymiş, madem makina bulduk. hadi imalata girelim şeklinde kararlar vermezler.


en iyi ihtimal senin bu makineyi çalışır hale getirip üretim yapman. ancak icradan diyorsun makinanın sorunları olabilir, üretimi yavaş veya elektrik tüketimi yüksek olabilir vs. vs. cihazı çalıştırmadan ve ufak bir imalat yapmadan bunları bilemezsin.

bu ufak imalatı da gene metro-koçtaş vs satamazsın. daha ufak marketler belki internet satıcıları gibi yerlerde şansını deneyebilirsin.

koçtaş-metro neden satamazsın konusunda sen zaten yanıtı vermişsin. raf parası, aşırı uzun vadeler, bir sürü malı perte çıkarıp masrafını sana yıkmaları, aşırı dip fiyatlarla mal almaları gibi sorunlar var.

başka bir seçenek de bu makinayı uluslararası ikinci el makina pazarlarından birinde yurtdışına satmak olabilir.
  • orpheus  (07.06.21 20:23:11 ~ 20:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.