[]

sadece anne sutu veya mama yemis bebek

henuz ek gidaya baslamamis dolayisiyla yiyeceklerin tadini bilmiyor hatta sut/mama disinda bir beslenme alternatifinden bile haberdar degil. bu bebek diyelim lezzetli bir yemegin (tavada pisen pirzola mesela) kokusuyla ilgili ne hisseder acaba? onun yemek oldugunu ve lezzetli oldugunu hic deneyimlememis sonucta ama icgudusel olarak anlar mi? henuz ek gidaya gecmeyen bebegimiz gorerek aliskanlik kazansin diye sofraya oturtuyoruz ama karsisinda yemek yerken vicdansizca geliyor :) uzerinde dusunduk ama net bir yargiya ulasamadik :)




 
Konu hakkında zerre bilgim yok, baştan söyleyeyim.

Bence hiçbir şey anlamaz. Kokular öğrenilen şeyler, zihnimiz kokuyu yemekle birleştiriyor, sonra o kokuyu aldığımızda "patates kızartması!!!" diye heyecanlanıyoruz çünkü daha önce o kokuyu aldıktan sonra/alırken patates yidik mutlu olduk. Bebekte bu bağlantı henüz yok, dolayısıyla sıkıntı yok :)
  • kobuzchu kiz  (07.06.21 14:13:56) 
dimi ben de oyle dusundum ama biz yerken baktiginda oyle bir bakiyor ki tam konsantrasyon halinde agzi acik ve salyasi akarak :))) o haliyle bunun bir yemek, lezzetli bir sey oldugunu bilmedigine kimseyi ikna edemedim :))


  • in vino veritas  (07.06.21 14:25:50) 
aynı soru biz de de var. kızım 3 aylık yerken dikkatli bakıyor versek ne hisseder diye düşündük. Tat alma kokuyla eşlenik bir duyu olduğu için tam anlamlandıramaz. duyular birbiriyle bağlantılıdır.


  • mikahakkinen  (07.06.21 15:24:38) 
bence sizi yemek yerken görüyor olması ağzının suyunun akmasına yetiyordur, sanırım içgüdüsel olarak yemek yiyen birilerini görünce canımız çeker. bu noktada bebiş de yenen şeyin ne olduğudan bağımsız bir şekilde "aç aç" bakıyor olabilir.

bence güzel bir konu, biraz bakınsan bununla ilgili makale bulursun gibi geldi. vaktim olursa ben de bakıcam.
  • Jux  (07.06.21 15:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.