[]

Özel lise seçimi ve özel-devlet ikilemi

Merhabalar,

Kızımın LGS sınavı pek de parlak geçmedi. En azından üniversiteye gidecek yolu şimdiden doğru belirleyeyim diyorum. Devlet okulu artı özel ders mi yoksa özel okul mu dersiniz? Tabi ki her şey üniversite sınavını kazanmak da değil. Lise hayatı boyunca yabancı dil olsun kişisel gelişim olsun bu konularda da aşama kaydetsin derdindeyim.

Eğer ki özel lise olursa kişisel tecrübeleriniz veya çevreniz vasıtasıyla şu okul iyidir diye önerileriniz var mıdır?

 
Ben özel derim ama özel okulların kalitesi bütçeye göre değişiyor. Dershaneler artık özel okul olduğu için dershane kökenli özel okullardan yabancı dil, kişisel gelişim beklemek çok gerçekçi değil. En baştan özel okul olarak kurulmuş yerler daha iyi olur.


  • dissendium  (07.06.21 14:14:34) 
Öncelikle geçmiş olsun. İki sene oldu o travmayı yaşayalı. Bizimki çok şükür (istediği yer olmasa da) iyi bir özel okula girebildi. Yabancı dil ve kişisel gelişim dediğiniz zaman ister istemez özel okula doğru yönlenmek zorunda kalıyor çocuk. İyi devlet okulları zaten çok çok yüksek puanlı. Puanı iyi olmayan ama iyi eğitim veren devlet okulu yok maalesef (olsaydı puanı yüksek olurdu), dolayısıyla buraya çocuklarını okumaya gönderen ailelerin ve okuyan çocuğun profili de maalesef ilham verici olmuyor. Çocuk da arkadaşlarından ilham alıyor...
Lokasyon yazmamışsınız. İstanbul için Avrupa-Anadolu yakası ayrı ayrı tavsiye verebilirim. Ama bahsedeceğim okullar da çocuğun sıkı takip edilmesini gerektiren okullar. Ancak ailenin de doğru yönlendirmesiyle çocuklar iyi üniversitelere girebiliyorlar.

  • SiyamkedisiZorro  (07.06.21 16:01:03) 
@SiyamkedisiZorro avrupa yakası, özellikle bakırköy ve çevresi olursa memnun olurum. şimdiden teşekkürler.


  • lazpalle  (07.06.21 18:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.