[]

bu neyin hirsi?

duyuru silinmesin diye cok detay vermeden yazicagim, ben atalarima olan borcumdan dolayi, milliyetci kisiligim ile, gece gunduz ulkeye doviz sokmak icin calisiyorum, atalarim, esleri, kizlari tecavuze ugramasin diye, bu topraklari kutsal bilip savastilar savunmak icin, ama bastakiler 1milyar dolarini 50 milyar dolar yapmak icin, bu topraktaki herkesin hakkini yiyorlar. neyi bolusemiyorlar? ne kadar servest istiyorlar?

bu nasil bir hirs? bu kadar para ile ne yapabilirler sahsi olarak? anlam veremiyorum, bu topraklari terk etmeyi dusunmuyorum, atalarima saygim var, lakin bu vatana ihaneti neden yaptiklarini anlamiyorum, para bu kadar onemli mi?

caldiklari paralar ile turkiyede 10 milyon profesyonel yazilimci gelistirirdik sadece 4-5 senede. anlam veremiyorum, paraya karsi herkesin mi bu kadar cok zaafi var?

 
Daha dun konustuk esimle bunu, pek cevap bulduk denemez :)
Caldiklari 7 degil 77 sulalesini en ucuk bicimde yasatacak kadar ama haaaaala neyin hirsi?
Bir olasi teorim nefret. . Turk halkindan nefret ediyorlar, tum guzelliklerini yok etmeye and icmisler.
  • somethinginthewayshemoves  (07.06.21 02:17:24) 
Yıllar önce şöyle benzer bir soru sormuştum. Gelen cevaplar belki faydalı olur.

(git: 1243376)
  • kibritsuyu  (07.06.21 02:37:54) 
Bir kere tehlikeli sulara girdiysen sonuna kadar devam etmen gerekir.

Bugün o mevkiden inse, yarın nerede olacağını hepimiz biliyoruz. Ne kadar para o kadar güç.
  • OrangeYellow  (07.06.21 03:22:52) 
Orange haklı. İnsanlar o bahsi geçen büyük paralarla bilmem kaç ev, araba alınır şu kadar yeter falan gibi milli piyango tarzı hesaplar yapıyor. İş öyle değil. Gittikçe genişleyen bir kanunsuzluk denizinde yüzüyorsan “yetti bana çıkayım” diyemiyorsun, hele bir de üst düzey yetkililerdeysen. Üstünü kapatman gerekenler, bunun için susturman gereken insanlar, işbirlikçilerin, söz verdiklerin ve tabii yargılanmamak için iktidarını koruman gerekiyor. Medya, propaganda ayağı da var işin. Böyle bir parazit ordusunu doyurmaya çalışıyor bu ülke. Sadece o baş hırsızları değil.


  • not dark yet  (07.06.21 03:42:58 ~ 03:44:46) 
Orange gayet güzel açıklamış aslında olayı ben de biraz ekleme yapayım, Otomobilinle son gaz gidiyorsun artık araç son derece hızlı ve şu saatten sonra ani bir fren yapman olanaksız eğer frene basarsan takla atarsın.

Birileri torunlarının, torunlarının, torunlarını zengin edecek kadar para kazandı ama bu parayı kazanmak için de çok kişiyi arkasına aldı, o kişileri beslemeye devam etmek için suyun akmaya devam etmesi lazım yoksa seni anında satar senin yerine onlar el frenini çekerler. Bunun küçük bir demosunu yakın zamanda yaşamaya başladık zaten, o yüzden gaza basmaya devam etmek ivmeyi kaybetmemek gerekiyor.
  • solo  (07.06.21 08:29:14) 
OrangeYellow'a katılıyorum ben de. Zamanında erdoğan demirören'in kayıtları çıkmıştı, "nereden girdik bu işe" falan diyordu. 3 kazanmak için elini veriyorsun, 30 liralık kolunu kaptırıyorsun, sonra onu da kurtarmak için 300'lük işe giriyorsun. Temelde hükümetle yakın olunca evet çok kazanıyorsun ama bağımsız olmuyorsun artık. Ekonomik olarak seni adam kendine köle ediyor. Şu anda mesela şu doğan medya'nın satın alınması konusunda demirören'e verilen ziraat kredisi mevzusu, Demirören dese ki abi ben yapamıyorum herkes kendi yoluna, anında ziraat'ın haciz memurlarını üstüne salarlar, doğan medya'dan o kadar para gelmeyeceği, kredinin batık olduğu zaten belli. Yani hükümetin elinde öyle bir güç var ki, bir cebinden alıp diğerine koyuyor, bu sırada büyük holdingleri de kendine köle ediyor.

Buradaki en sınırsız kaynağı arsa zaten, yani fetöcüler de böyle zengin oldu, diğerleri de. Metrekaresi 100 liraya sit alanı olan ormanlık arsa alıyorsun, bi kalem çevirmeyle 20 kat bina izni alıyorsun, o arsadan 100 kat değerlenerek çıkıyorsun. Adamlar da bunu kullanıyor işte.
  • roket adam  (07.06.21 10:10:00) 
maalesef anlam veremediğiniz şey şu,

haksız elde edilen kazanç mesela tanıdığa ihale vermek gibi geldiği gibi gider yani sende eğer mesleki yeterlilik yoksa bugün sana yarın başkasına. çok basit.

peki başkasına gitmemesi için ne yapman lazım? diğer işleri de alman lazım.

yoksa batarsın. çok net batarsın. 500milyar dolar bir günde sıfır olur.

mevzu o.

bu sebeple koç, sabancı hala ayakta 5li çete daha fazla ihale diye yalvarıyor.

adamların ülke falan diye dertleri yok deseler bile sadece ört bas etmek için. tek amaçları başkasına para kaptırmamak çünkü onlar için ara değer yok ya hep ya hiç.
  • duyurukullanıcısı  (07.06.21 10:21:29) 
bir zamanlar "müslüman pakistanın, mazlum lideri" numarası yapan herif, şimdi mesela dubaide burj khalifa'da yaşıyor, dubai hükümeti de vermiyor geri, ülkesi verin de asalım diyor.

ne kadar paran varsa, devran dönünce o kadar güvendesin.
bunlar da olur da devran dönerse kaçacaklar ürdün,dubai,malezya,ingiltere,amerika
paralarıyla güvenlik satın alacaklar.
  • Corc  (07.06.21 10:41:19) 
Olayi siyasetten cikarirsaniz daha kolay analiz edersiniz.

Mesela en dandik holding butun maliyeti her seyi ciksin ayda milyonlarca tl kar eder.
Patron ayda 500binler falan alir, c level yonetici 50-100 falan alir.

Yine de hepsi maasini ve sirketi buyutmeye ugrasir.

Bu sirketlerden bir yonetici ya da patron al, dunyadaki butun sirketler senin olsun butun paralari da sana verdik desen yine de durmazlar.

Acun kendi ozel jetinden inince arabaya binip terminale gittigi bi goruntu vardi.
Sagdaki soldaki diger jetlere bakip, su en iyisi su cok buyuk falan diye onlara hevesleniyor.
Ben onun kadar bakmiyorumdur sokaktaki luks arabalara.

Adama o ucaklari versen neden yolcu ucagini ozel ucak yapmiyorum der.
Onu versen neden filom olmasin der.
  • divit  (07.06.21 11:33:07) 
çok büyük oyunları-planları çok ufak veya kişisel perspektiften (kaç ev araba alabilir gibi) bakarak göremezsiniz. tek bir plan-oyun da yok. iç içe geçmiş yüzlerce girift sistem birbirinin çarkını döndürüyor.

muhtemelen bu sistemin içinde zekası daha yüksek kişisel olrak harcayabileceği 10-50 milyon dolar civarında parasını alıp çıkan çok adam da vardır.

bu varlıklar ile ülkenin kalkınmasına çok daha faydalı işler yapılabileceğine katılıyorum. ancak gene sadece varlık da bunun için yeterli olmazdı. yanında gerekli kültürel algı ve bilgi olmadan bu varlıklar libya ya da arap coğrafyası gibi altın musluk olarak kalırdı. ve işin zor tarafı o kültür+bilgi bizde yok.
  • orpheus  (07.06.21 20:46:56) 
Masaya bir kere oturunca kalkamıyorlar sanırım. Yani o noktaya gelene kadar o kadar çok bağlantı, kirli iş, hesap kitap işin içine giriyordur ki "ziyade olsun bana yetti" deyip çıksa hala oyunun içinde olanlar onu kendilerini sağlama almak için ortadan kaldırmak isterler.
Bu işleri bilerek yorum yapmıyorum. Scorsese izlemeyi severim.

  • Anthony McCarten  (07.06.21 21:53:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.